Sok ismeretlen

2016. augusztus 04. 10:35

Jó, ha minden menekültet regisztrálunk itthon. Illúzió lenne azonban azt hinni, hogy tudjuk, ki az, aki tényleg itt van, mi az, amit átélt és mi mindent tervez még.

2016. augusztus 04. 10:35
Reinhard Müller
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„Nos, mint tudjuk, Németországnak nincsen többé fala, a kancellár pedig világossá tette, hogy nem lehetséges a menekültek felvételének leállítása. Tehát csak azt tudjuk regisztrálni, aki kapcsolatba lépett a hatóságokkal. Ha egy menekültnek vagy migránsnak nincsenek okmányai, hát azzal kell dolgozniuk, amit ő mond – és beszerezni a hiányzó adatokat.

Még ha az ujjlenyomatokkal egyértelműen azonosítani lehet egy-egy embert, az összes menekült komoly átvizsgálása szinte lehetetlen, még a rendes menekültügyi eljárás során is felbukkannak ismeretlenek. Így hát jó körülbelülre tudni, kit hogyan regisztrálunk itthon. Illúzió lenne azonban azt hinni, hogy tudjuk, ki az, aki tényleg itt van, mi az, amit átélt és mi mindent tervez még.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. augusztus 17. 14:17
A baltás gyilkosról is csak mi vettünk ujjlenyomatot.
balbako_
2016. augusztus 17. 14:17
Nem hazaengedtük kiadtuk az azeri hatóságoknak akik aztán elengedték. Mi a nemzetközi szerződések szellemében jártunk el, ők az ellenében, a hülyék meg azt állítják a mi hibánk!
Nannyó
2016. augusztus 14. 18:20
Tehát semmit nem tudtok arról a másfélmilliós tömegről akik elfoglalják a szociális hálótokat meg az országotokat.
Box Hill
2016. augusztus 14. 13:38
A németeknek meg kell tanulni az angol alapelvet: "If in doubt, don't." "Ha kétséges, akkor nem engedélyezem."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!