Gyurcsány Ferenc megsértődött

2016. szeptember 28. 17:05

Gyurcsány Ferenc megsértődött, hogy önálló liberális pártot hoztunk létre, és én nem voltam hajlandó beülni a DK frakciójába. Interjú.

2016. szeptember 28. 17:05
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Origo

Gyurcsány Ferenc arról beszélt, hogy a Fidesz felajánlotta nekik, hogy ha az igen mellett kampányolnak, akkor pénzt is ad nekik. Önök akkor biztos kaptak pénzt a kormánytól, mert az igen mellett aktívan kiállnak.

Ez egy hazugság, amivel a DK már korábban is rágalmazott minket. Akkor ezek szerint Guy Verhofstadt európai liberális frakcióvezető vagy Graham Watson, a liberálisok volt elnöke, vagy éppen a nemrégiben nálunk járt norvég liberális párt is kapott pénzt a Fidesztől? Ugyanis ők mind aktívan kiállnak az igen szavazat mellett. Állítólag hónapokkal ezelőtt egy házbizottsági ülésen Kósa Lajos felajánlotta, hogy mindenki kapjon támogatást a véleménye képviseletére a kampány ideje alatt. Ezt egyébként a jelenlévők elvetették.

De akkor a DK-elnöke miért beszél ilyeneket?

Gyurcsány Ferenc megsértődött, hogy önálló liberális pártot hoztunk létre, és én nem voltam hajlandó beülni a DK frakciójába. Azóta folyamatosan rágalmaznak minket. Egyébként az az igazi kérdés, hogy az ellenzéki pártok közül miért egyedül a Liberálisok állnak ki egyértelműen az igen szavazat mellett.

Korábban felajánlottam az ellenzéki erőknek, hogy közösen kampányoljunk az igen mellett, de süket fülekre találtam. Értem én, hogy a bojkott egy szavazatféltő taktika, de szerintem hibás válasz. Azért taktika, mert jól látszik, hogy a baloldali szavazók többsége is nemmel voksolna, ezért kényelmesebb volt a bojkott hirdetése. Sokkal bátrabb lett volna meggyőzni ezeket a szavazókat az igazukról. Nem lehet úgy kormányváltást elérni, hogy az embereket az otthonmaradásra buzdítjuk.

(...)

Úgy tűnik, sikeres a kampányuk, mivel a ZRI-Závecz legfrissebb felmérése szerint a biztos szavazók körében már két százalékon állnak. Ez volt a célja a kampányuknak?

Büszkék vagyunk rá, hogy egyre jobb eredményt ér el a pártunk. A célunk az, hogy az értékvilágunkat közelebb vigyük az emberekhez. Pontosan tudtuk, ha ezt jól csináljuk, akkor a Liberális Párt iránti érdeklődés növekedhet. Bár most kisebbségben vagyunk, de bátran vállaljuk, hogy nem helyes az az út, amin a magyar kormány jár a menekültkérdésben. Mindez erősítheti a liberális szavazók önbizalmát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2016. szeptember 29. 10:04
Mondja ezt a parlamentbe juto kutya seggszoren bevitt bolha token a pattanas.
merkur
2016. szeptember 29. 09:02
anagramma(ZRI-Závecz) = ZáZvIRecz :)
vendelin
2016. szeptember 29. 08:34
Én nem vagyok liberális párti, de jelen helyzetben Fodor Gáborék kiállását tartom demokratához méltónak. Van egy általam nem osztott véleményük, amelyet nyíltan képviselnek, próbálnak érvelni mellette, és nem kampányolnak a népszavazáson való részvétel ellen. Mondjuk ez a demokratikus minimum.
smarton
2016. szeptember 29. 07:25
" Ettől teljesen független a Bizottság idén májusi javaslata a dublini rendelet reformjára, amely egy állandó, kvótaalapú mechanizmust javasol a menedékkérők áthelyezésére és az eljárások lefolytatására, tehát ez sem a betelepítésről szól." Ja, értem, a kvóta alapú mechanizmus az nem betelepítés... Egy buzinak a segglyuk az p.na, ez a liberális fogalom átváltás. Esetleg, ha túlművelt, a száj is szóba jön. (Bocs. a közönségeskedésért, de ez...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!