Sikertelen a cigányok integrációja, mondta Lázár, majd zsebre dugta milliós óráját

2016. szeptember 20. 20:29

Van-e szebb gesztus, mintha az ország második embere széttárja karját, csuklóján talán megvillan közben milliós karórája, és 6 év kormányzás után közli: nem tudtuk megoldani.

2016. szeptember 20. 20:29
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Tehát Lázár széttárja kezét, és közli, hogy az integráció sikertelen. És nyilván ebben igaza is van, hiszen amit el se kezdtek, nem történik, nincsen, az bizony sikertelen.

Az elmúlt 25 év politikájában ugyanis a cigányság felzárkóztatására, a szegénység csökkentésére, a szakképzésre, felnőttképzésre szánt pénzt rendre ellopták. Odaadták embereknek, akik zsebre rakták, cserébe pedig szállították a választásokon a cigányok egy részének szavazatait a pártoknak. Miközben a cigányság valós érdekeit képviselő párt nem nagyon járt a magyar parlamentben, de azt majd minden párt elmondja, vagy suttyomban odasúgja a rasszista választóknak, hogy “az integráció lehetetlen”. Ha nem így tennének, akkor a választók esetleg számon kérnék, hol vannak az eredmények.

Ennél pedig egyszerűbb azt hazudni, hogy nem mi vagyunk tehetségtelenek, hanem ők nem képesek rá. Ha el is indultak jó kezdeményezések, sosem lett konszenzus arról a politikai és gazdasági elitben, hogy a növekvő szegénység, az egyre többeket érintő nyomor ellen igenis hosszú távon fel kell venni a küzdelmet.

Inkább széttárták ők is a karjukat szépen.

Pedig lennének jó példák, méghozzá sok különböző politikai alapállásból. Ott van Bag, ahol budapesti gimnazisták segítenek a helyi gyerekeknek a továbbtanulásban, és érnek el sikereket. Ott van Cserdi, ahol Bogdán József csinált mintafalut a szinte csak cigányok lakta településből. Vagy ott van Sajókaza, ahol a buddhista alapú oktatási program is megmutatja, hogy a szegénységből való kiemelkedésért igenis lehet tenni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gusztáv13
2016. szeptember 21. 14:57
"Ott van Cserdi, ahol Bogdán József csinált mintafalut a szinte csak cigányok lakta településből." Úgy tűnik, hogy ezt a hírhedt cserdis bogdán jocót egyszer már elitélték, mert telefonokat lopott... Tévednék?
tevevanegypupu
2016. szeptember 21. 13:40
Egymilliós óra semmi..százezrek futkosnak ilyennel a világban. Az uniós politikusok között sokat talál olyat, akinek az órája ötször ennyibe kerül..nem is beszélve öltönyeikről. Nem kell irigykedni, növelni kell az ilyen szépen megírt cikkek számát. Nm elég minden reggelre egyet, kellene délutánra is egy.
tollaskígyó
2016. szeptember 21. 13:27
Nem lehet megoldani mert nem hagyják! Nem is fogják! Nem akarnak beilleszkedni mert az elmúlt 25 évben hozzászoktak, hogy a sült galamb repül a szájukba. Halott ügy, felesleges foglalkozni velük. Ezt a 90-es években kellett volna megfogni, mostmár lehetetlen. Olyan helyen lakok ahol a cigányság aránya elég magas, nemcsak a levegőbe beszélek és higgyétek el náluk rasszistább nép nem létezik. Másrészről bárki aki belenyúl ebbe a kérdésbe az egyből le lesz rasszistázva, kirekesztőzve pedig csak az igazat mondja ki. EZ A KURVA NAGY BAJ!!!!!!!!!!
Kala pál
2016. szeptember 21. 12:08
Ezt sem sikerült integrálni,pedig milyen jó vezető, talán még áramot is vezetne:http://img.444.hu/gyurcsany_osszefogas.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!