Kollektív lelkiismeret-furdalás

2016. szeptember 08. 09:34

Igenis társadalmi szintű, kollektív betegségről van szó olyankor, mikor reális alternatívaként merül fel a demográfiai problémák bevándoroltatással való megoldása.

2016. szeptember 08. 09:34
Nagy Dániel
Nézőpontok

„A kollektív önutálat és az individuum túlzott szeretetének közvetett indikátora a születések számának drasztikus csökkenése is. Természetesen rengeteg előnye van a fejlett nyugati világ vívmányainak, álságos lenne például azt állítani, hogy ne érintene engem is főként pozitívan a posztadoleszcencia jelensége. Mégis látszik, hogy a migráció egy olyan téma, ami alapjaiban rengeti meg a korábban gránitszilárdságúnak hitt alaptételeket, rámutat a nyugati civilizáció gyógyítható, azonban halálosnak tűnő betegségére.

Mert igenis társadalmi szintű, kollektív betegségről van szó olyankor, mikor reális alternatívaként merül fel például a demográfiai problémák bevándoroltatással való megoldása, vagy az, hogy miért védenénk kerítéssel a határainkat, mikor az – állítólag – úgysem fogja megállítani az embertömegeket!

Természetesen mai szemmel nézve gyarló és kegyetlen dolog volt mind a világ gyarmatosítása, mind pedig a 20. század szörnyűségei, azonban ezért Európa 21. századi polgárai nem felelősek. Ezt pedig jó lenne, ha mindenki tudatosítaná magában, mert a túlkompenzálással több kárt tudnak okozni, mint hasznot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 09. 13:29
Pont a lényeg maradt le íme: Kezdőlap / Egyéb Nagy Dániel Kollektív lelkiismeret-furdalás Talán közelebb kerülünk a Magyarországon egyértelműen kisebbségben lévő, Nyugat-Európában azonban még jelentős arányú bevándorláspárti attitűd megértéséhez, ha észrevesszük, hogy a vizsgált társadalmi csoport kollektív lelkiismeret-furdalásban szenved. nagy20160902 A tömegmértékű társadalmi pszichózisnak több oka is lehet, így például az irreálisan nagymértékű felelősségérzet őseink bűnei miatt, esetleg a médiavilág nihilista szemléletének néplélektorzító, vagy éppen a jólét tudatmódosító hatása. Németországban például – talán a 20. század bűneinek ellensúlyozásaként – a folyamatos terrorcselekmények után is, bár egyre csökkenő, de még mindig jelentős a Wilkommenskultur támogatóinak aránya. Sajnos a média hatása sem elhanyagolható, pont mi, magyarok a saját bőrünkön érzékelhettük, milyen is a fősodratú, liberális médiavilág elképzeléseivel szembeni állásponton állni. E világban elvileg a párbeszéd és a vélemények sokszínűsége alapérték, azonban ha a mainstreamtől eltér az álláspontod, akkor az már rögtön populistává és elítélendővé válik. Ez egy fals humánum, ami véleményem szerint egyfajta kollektív öngyűlölet és sajnos paradox módon éppen a (hálistennek!) évtizedek óta tartó folyamatos békének is köszönhető.
Akitlosz
2016. szeptember 14. 03:57
"A kollektív önutálat és az individuum túlzott szeretetének közvetett indikátora a születések számának drasztikus csökkenése is." A fenét! A természet korrigál. Mivel nincsen szükség több emberre így nem is születik több. Amint tényleg szükség lesz több emberre, akkor újraindul a szaporodás is. Jelenleg nagy a munkanélküliség, a jövedelmek annyira alacsonyak, hogy az egyetlen felnőtt ember megélhetését SEM fedezik. Nincsen mire fel gyermeket vállalni. S persze a lakások is megfizethetetlenek. Mégis mihez is kellene több ember, mihez nem elegendő 7,4 milliárd ember? A gazdaságnak nem kell több munkaerő, már a meglévőket sem képes foglalkoztatni. A jövendőben pedig még kevesebb fog kelleni. A bevándorlás ellen is egyebek mellett azért vannak az emberek, mert pontosan tudják, hogy nincsen szükség több emberre. Több emberrel csak az életszínvonal lesz alacsonyabb, mert őket is el kell tartani valahogyan.
Starlord
2016. szeptember 12. 13:39
"demográfiai problémák" Nincsenek demográfiai problémák, lassú fenntartható növekedési pályán vagyunk, szemben a felelőtlenül túlnépesedett afrikai és egyéb társadalmakkal, amelyek a felelőtlenségükkel egy olyan zombi apokalipszis felé tartanak, amelyben egymást fogják felzabálni az írni olvasni nem tudó emberek tömegei.
krakken96
2016. szeptember 12. 13:38
egy holland férfi irta egyszer valamelyik oldalon, hogy gyerekkorától tv ben, médiumokban mindenhol azt látta,hogy be kell fogadni mindenkit mert ha nem teszed náci vagy és aztán megismerte a másik oldalt, konstruktiv beszélgetés elgondolkodtatta és hazatérve látta mi lett a városából:drogok,prostitució, erőszakos bűncselekmények,korrupt és cselekvésképtelen rendőrség, a kisváros gettóvá alakult. Szóval a propagandát lehet a nácik találták fel de a liberálisok vetik be globálisan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!