Kampánytisztesség

2016. szeptember 23. 07:17

A jelek szerint a kormány kampányguruinak megtetszett ez az ijesztgetős játék, mert egyre-másra állnak elő különböző társadalmi rétegeket rémisztgető fenyegetésekkel.

2016. szeptember 23. 07:17
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

Szívesen mondanánk azt, hogy a kormány az ellenzék ideges, zavaros kapkodására bölcs önmérséklettel, hidegvérrel és józan fejjel reagált, és a kényszerbetelepítések elleni kampányát, bízva a választópolgárok éleslátásában, az európai és a keresztény értékrend normái között tartotta, de fájó szívvel kell megvallanunk, nem így történt. Talán nem bíztak a polgárok intellektuális ítélőképességében, a kampányukba az első pillanattól kezdve oly emocionális szálakat kevertek, amelyek az emberek sokszor irracionális, de többnyire érthető félelmeire akartak hatni. Normális ember csak heherészett azon, hogy a migránsok elveszik a magyarok munkáját, hiszen a kormányzati sikerpropaganda éppen akkor arról szólt, hogy kevés a honi munkaerő. Másrészt a migráns, aki idáig nyomul, nem dolgozni jön, lásd a németországi adatokat a munkába állásukról. Ám a jelek szerint a kormány kampányguruinak megtetszett ez az ijesztgetős játék, mert egyre-másra állnak elő különböző társadalmi rétegeket rémisztgető fenyegetésekkel.

A valóságos veszélyek is elég borzalmasak, felesleges és tisztességtelen eljárás ezeket felturbózni holmi kiagyalt rettenetekkel. Különösen lelkiismeretlen akció a legkiszolgáltatottabbakat azzal riogatni, hogy ha migránsokat telepítenek be hazánkba, akkor kevesebb lesz a segély. A költségvetés valóban megszenvedné a migránsok tömegét, de a segély összege oly minimális, hogy az jelentené a legkisebb gondot. A legelesettebbeknek címkézett pénzek pedig eddig sem jutottak el hozzájuk, a lenyúlásukhoz a migránsokra nem volt semmi szükség. Az a felvetés, miszerint ha migránsokat telepítenek be, akkor számos szociális bérlakásból utcára kell tenni a lakókat (mert Svédországban már volt valami hasonlóra példa), nagyjából akkora baromság, mint az az agyrém, hogy a különböző településekre a népszavazási eredmények szerint telepítik be a migránsokat, amely település kevés nemet mondott, az sok migránsra számíthat, de amelyik rendes volt, és sok nemmel szavazott, az kevesebbre.

Tudjuk, fontos magas hőfokon tartani a szavazási hajlandóság lázát, de csak egyszer próbálják már ki, hogy egy tisztességes kampány milyen eredménnyel jár.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stabilitás
2016. szeptember 24. 11:36
Hová züllött a Magyar Nemzet? Siralmas
gonterl
2016. szeptember 23. 14:31
A FIDESZ-t valaki előbb-utóbb felváltja. Világos, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy ez minél később, esetleg soha ne következzen be. A felső réteg fél attól, hogy felváltja őt egy másik felső réteg. A szegénynek mindegy, hogy ki ül a nyakában. A helyzet így is pocsék, meg úgy is.
cereal killer
2016. szeptember 23. 13:31
"A költségvetés valóban megszenvedné a migránsok tömegét, de a segély összege oly minimális, hogy az jelentené a legkisebb gondot." - Normális ez? Ausztriában 840 euró, Mo. jelenleg is havi 140 ezer forintot költ fejenként egy migránsra. Ki kap ekkora segélyt a magyarok közül? A többségnek még a nyugdíja is kevesebb! És egyáltalán milyen alapon kellene nekik segélyt adnunk? Semmit nem adtak ennek az országnak, nem dolgoztak, nem harcoltak érte, sem ők, sem az őseik, és nem is fognak. De nyilvánvaló, hogy ha az EU kényszerít, hogy befogadjuk a hordát, akkor segélyt is kell adnunk, akkor is, ha nekünk kevesebb marad. Ugró Miklós ezt nem nem érti meg. (Vagyis dehogynem.)
Ellensúly
2016. szeptember 23. 11:53
Ez a szemét Ugró Miklós képes leírni a riogatásról azt, hogy riogatás? Képes leírni a rémhírről azt, hogy rémhír? Képes leírni a hazugságról azt, hogy hazugság? Ez a szemét képes újságíróként viselkedni ahelyett, hogy falazna a hazugságoknak? Nem véletlen, hogy mindenki* megveti. Pfujj! (* Akiben a tájékozatlanság és az agresszió kellő szintje megvan.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!