A legrosszabb eredmény Berlin számára

2016. szeptember 18. 20:36

Számos jel utal egy piros-vörös-zöld koalícióra, ami a legrosszabbat képes kihozni mindhárom valamennyire baloldali pártból. Ez az utolsó dolog, amire Berlinnek most szüksége van.

2016. szeptember 18. 20:36
Ulf Poschardt
Die Welt

„Berlin huszonhét évvel a fal leomlását követően is megosztott város maradt annak ellenére, hogy lakosságában hatalmas változások mentek végbe. A város keleti felén sokan nem értik a közép nyugodt pragmatizmusát, helyette olyan pártokkal szimpatizálnak, amelyek a rendszer létét kérdőjelezik meg – jöjjenek akár balról, akár jobbról. Az egyik népi, a másik szocialista alapon teszi ezt.

(...)

Sok jel utal egy piros-vörös-zöld koalícióra, ami valahogy képes kihozni a legrosszabat mindhárom valamennyire baloldali pártból. Egy már most is túlbürokratizált várost, annak alig működő önkormányzatát még több etatizmus és gyámkodás fenyeget. A zöldek vegetáriánusnapos ötlete, a »találkozási zónákká« átalakított utcák és a szexiséggel való reklámozás tilalmáról szóló tervei ki fognak egészülni a Baloldal szocialista gondoskodó állam iránti vágyaival, valamint a szociáldemokraták által vallott gyámkodással – utóbbinak nem is tett rosszat, hogy a CDU-val kellett kormányozniuk.

A piros-vörös-zöld koalíció az utolsó dolog, amire ennek a gazdaságpolitikailag katasztrofálisan vezetett városnak szüksége van. A fellendülés és az új munkahelyek nem a politikának köszönhetőek, hanem annak ellenére. A polgárság ugyanis nem hagyja magát elijeszteni a túlszabályozás és szakmaiatlanság okozta hülyeségek által.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. szeptember 19. 07:43
szancso [Hozzászóló kiszűrése] 2016. szeptember 19. 04:40 Willi Brandt nem igen lehet büszke az "unokaira"." Willi Brandt sosem volt egy mérce, egy silány figura volt.
catalina9
2016. szeptember 19. 07:42
balbakó [Hozzászóló kiszűrése] 2016. szeptember 19. 06:30 Szomorú hír, de az AfP előretörése jelzi a jövőt!" Ez miért szomorú?
balbako_
2016. szeptember 19. 06:30
Szomorú hír, de az AfP előretörése jelzi a jövőt! (Az ottani zöldek még a mieinknél is hülyébbek teljesen lefeküdtek a migránsoknak)
szancso
2016. szeptember 19. 04:40
Berlin mar evek ota a csöd szelen all. Ha Baden-Würtenberg es Bayern befejezne a szövetsegbe küldött tamogatast, akkor lehuzhatnak a redönyt. Lehet igergetni, de hogy mi valosul meg belöle? Nem igazan ertem az SPD nagy örömet, Willi Brandt nem igen lehet büszke az "unokaira".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!