A franciák is üzennének Brüsszelnek

2016. október 02. 07:52

Már a franciák is megelégelték a kényszerbetelepítést támogató baloldali kormányt.

2016. október 02. 07:52
Balázs Ádám Samu
Nézőpontok

„A bátortalan elitpolitika eredményeképpen a választók hátat fordítottak a szocialistáknak, és nem kívánják őket hatalmon látni a jövőre esedékes elnökválasztás után. A legfrissebb, szeptemberi közvélemény-kutatási adatok szerint a franciák 88 százaléka nem akarja, hogy a baloldali elnök, Francois Hollande 2017-ben is jelölt legyen az elnökválasztáson – a baloldaliak körében 72 százalékos az elutasítottsága, a jobboldaliak körében 93, a szélsőjobboldali Nemzeti Front-szimpatizánsoknál és a politikai preferenciával nem rendelkezőknél egyaránt 94 százalékos az ellenszenv a hivatalban lévő elnökkel szemben. Hollande kormányzását a franciák többsége minden szempontból rossznak ítéli meg: a lakosság 65 százaléka szerint az elnök nem képes védelmezni a Francia Köztársaság értékeit, a gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés tekintetében pedig 85 százalék véli úgy, hogy rosszul teljesített a baloldali kormány.

A terrorizmus elleni harc terén is kétharmados Hollande elutasítottsága, a megkérdezettek 67 százaléka gondolja úgy, hogy nem tett megfelelő lépéseket a terrorfenyegetések elhárítására. A kétfordulós jobboldali előválasztást mérő kutatások egyébiránt kiélezett versenyt vetítenek előre a bordeaux-i polgármester Alain Juppé és a Republikánusok elnöke, Nicolas Sarkozy között. Az új felmérések szerint Juppé 35 százalékot kapna a november 20-i első fordulóban, Sarkozy pedig 33 százalékra számíthat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2016. október 02. 15:15
""A franciák is üzennének "" Ki tartja őket vissza??? Miért nem teszik???
Rumpelstilzchen
2016. október 02. 15:01
:) So muß es sein! Morgenstund hat Gold im Mund.
ottapont
2016. október 02. 12:33
'A magyar népszavazás nem pártpolitikai kérdés, hanem felhatalmazást adhat a közvélemény-kutatásokat évek óta vezető kormánypártoknak arra, hogy a legnagyobb határozottsággal képviseljék a magyar álláspontot az Európai Unió jövőjéről szóló vitában.' Erről van szó. Ha összejön a kívánt eredmény, még nem jelenti azt, hogy nem lesz hihetetlenül nehéz ellenállni a nyomásnak, de legalább megpróbálják.
Csigorin
2016. október 02. 10:51
Dragan fizet ot elbaszott evert Franciaorszag. Kellett neki 12-ben ez a majom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!