Az LMP bánhatja leginkább a Kétfarkú Kutyapárt erősödését

2016. október 19. 10:00

Ha ugyan más nyelvezettel is, de pont egy ilyen identitást képvisel jelenleg a Kétfarkú Kutyapárt is: egy különutas, alapvetően baloldali, de a mainstream baltól elzárkózó közösség.

2016. október 19. 10:00
Nagy Dániel
Nézőpontok

„Egy jól irányzott kétfarkú kampány az urbánus választópolgárok körében lehet népszerű, valószínűleg a kisebb baloldali-liberális pártok támogatását erodálná amellett, hogy az LMP-től is szipkázhat el szavazókat. A baloldali kispártok, hogy előválasztás, vagy »Bitó-szalonos paktumok« során az ebből a szempontból lényegtelen, de úgyis egy közös masszába fognak majd tömörülni a szocialistákkal és Gyurcsányékkal, tehát tőlük pár tízezer szavazó elpártolása nem lenne végzetes. Azonban az LMP egyedi identitása, ami a parlamenti 5 százalékhoz hozzásegítette őket, már Schiffer András elvesztésével csorbát szenvedett, így ők kevésbé engedhetnek meg maguknak riválist.

Éppen ezért jelenthet veszélyt számukra, hogy ha ugyan más nyelvezettel is, de pont egy ilyen identitást képvisel jelenleg a Kétfarkú Kutyapárt is: egy különutas, alapvetően baloldali, de a mainstream baltól elzárkózó közösség. Éppen ezért, az ökopárttól való, akár kismértékű, 1-2 százalékpontnyi szavazó elpártolása, a legutóbbi választáson is határon billegő szavazatarányt az LMP esetében az »éppen megvan« kategóriából, az »éppen nincs meg« kategóriába tolhatja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2016. október 19. 16:22
Hát, jobban örülnék, ha nem akarnának szavazatokat gyűjteni. Humor-formációnak jók, sok kedvencem van tőlük.
peterd127
2016. október 19. 14:56
a kutyapártnak van identitása? jó tudni
Mich
2016. október 19. 12:29
LMP - "pont egy ilyen identitást képvisel jelenleg a Kétfarkú Kutyapárt is: egy különutas, alapvetően baloldali, de a mainstream baltól elzárkózó közösség." Végre egy érdekes és releváns meglátás.
Berecskereki
2016. október 19. 11:56
:-) Ha 2018-ig még egy farkat növesztenek, akkor rájuk fogok szavazni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!