Merre tart Vona Gábor?

2016. október 11. 12:20

Az utóbbi idők eseményei (elég csak Kőszeg Ferenc „ajánlására” gondolni) után felmerül a kérdés, vajon valóban a Fidesz szavazótábora-e a cél, vagy a ballib tábor lesz a végső állomás?

2016. október 11. 12:20
Nagy Dániel
Nézőpontok

„Azt már többször hallhattuk Vona Gábortól, hogy több dolgot is próbál ellesni Orbán Viktortól, miért ne lehetne éppen ilyen lépés az is, hogy hogyan kell átpoziciónálni egy pártot egy másik politikai oldalra?

Alapjában véve nem is lenne elvetélt az ötlet, mivel közkeletű, hogy a Jobbik tábora többnyire a kiábrándult szocialistákból verbuválódott. A Fidesz-KDNP 2014 utáni időszakos meggyengülésekor ugyan lehetett látni, hogy pár százaléknyi kormánypárti szimpatizáns kacsintgathat a Jobbik felé is, azonban miután a Fidesz-KDNP már stabilizálta a népszerűségét, a ciklus második felében a közérzetjavító intézkedések (munkára rakódó adóterhek és az ÁFA célzott csökkentése) valamint a migránshelyzet tematizálása mellett a kormánypárti táborból reálisan már nem fog tudni tömegeket átvonzani Vona Gábor. Az ellenzék többi részét viszont megcélozhatja, mert a Fidesz-KDNP szimpatizánsaival ellentétben a baloldalon valóban van politikai vákuum, valóban van vezetői válság. És hogy van-e potens politikus a baloldalon? Az nincs, de igény az Vona’ rá…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. október 12. 08:39
Jobbiknak nem kéne olyan sokat produkálni, hogy hatalmas siker legyen. Elég lenne ha megfékezné azt a mindent megfojtó pofátlan és maffiás nemzet-fosztogatást amit a felcsúti maffia művel. Ez az egyetlen dolog elég lenne ahhoz, hogy Magyarország feléledjen. Az se olyan fontos, hogy mindenben radikálisok legyenek. Az is elég radikális lenne ha a Jobbik végre egy magyar embert nevezne ki miniszterelnöknek, nem olyanokat akik nem is olyan régen a magyarokat gyilkoló kádár diktatúrát szolgálták. Annyi minden olyan nyomorultúl el van rontva, hogy még a természetesnek gondolt dolgok megvalósítása is radikálisnak számít. Bármit is tenne a Jobbik az jobb lenne mint a felcsúti maffia féktelen és pofátlan nemzet-fosztogtása.
abcdef
2016. október 12. 07:43
Merre tart Vona Gábor? Nem tudom, de remélem kilép a politikai porondról. Így talán megmenekül a Jobbik mint párt és eszme. Ha marad akkor a Jobbikból is egy DK jellegű appendix lesz.
Mindjárt
2016. október 12. 07:37
Tele van hazugságokal. Mennyit fizetett ezért a moslékért a felcsúti cigány a magyar adófizetők pénzéből?
katus
2016. október 11. 21:23
Vona Gábor 19 órája · A Népszabadságról A baloldali napilap születése a magyar történelem egyik sötét időszakához köthető, a politikai vélekedésem pedig - ezt talán nem kell magyaráznom - a rendszerváltozás után is erősen eltért a Népszabadságétól. De! Ez a kérdés most nem arról szól, hogy ki mit gondol az újságról, hanem arról, hogy ki mit gondol a hatalom természetéről. Azt a magyarázatot, hogy az egész egy üzleti csőd lenne, inkább hagyjuk. Az annyira átlátszó, annyira cinikus, annyira fideszes... A kérdés tehát: van-e az aktuális hatalomban elegendő önbizalom, nyitottság és a szabadsággal kapcsolatos igényesség, hogy eltűri azt, ha más vélemény is létezik? A válasz az Orbán-kormány részéről az, hogy nincs. Ilyen szempontból szimbolikus a Népszabadság ügye. Ha ez a napilap beszüntethető, akkor bármi. Ez az a helyzet, amikor már nem a vezetőé a hatalom, hanem a hatalomé a vezető. Amikor a látszólag mindent kontroll alá vonó kormány, minden kontrollt elveszít. Az elmúlt időszakban többször megjósoltam, mi történik Orbán Viktor kormányával. Az élet többszöri visszaigazolása után most bátorkodom ismét ezt tenni. A Népszabadság megszüntetése nem erősíteni, hanem gyengíteni fogja a Fideszt. Egy újabb - ugyan otromba - mérföldköve lesz a kormányváltáshoz vezető útnak. A Jobbiknak pedig tanulnia kell belőle. Egyrészt megtanulni képviselni a hazaszerető baloldali embereket is. Másrészt kormányra kerülve tisztelni a másik véleményét, még ha az sokszor fájó is. Mert hidakat kell építeni, nem falakat. "Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd.” – Voltaire
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!