Szociális program nélkül nem lehet leváltani Orbánt!

2016. november 14. 07:36

Amennyiben nem indul valódi párbeszéd arról, hogy Orbán után miként kell megtörténjen a demokratikus mellett a szociális újjáépítés, akkor a társadalom többsége érthető módon fog távol maradni az ellenzéktől.

2016. november 14. 07:36
Kalmár Szilárd
Kettős Mérce

„Markáns ellenzéki álláspontot kell megfogalmazni az egészségügy és az oktatás rendbetételével, a működtetési alapelvekkel kapcsolatban is. Ki kell szorítani erről a területről a szélsőségesen profitorientált multinacionális vállalkozásokat, alapelv kell legyen az ingyenesség, a magánellátások szisztematikus leválasztása az állami rendszerről. Ma a privát egészségügyi ellátási rendszer nagyobb része az állami rendszeren élősködik és ez megfigyelhető az oktatás területén is. A forráshiány részben emiatt pazarlással párosul, így egyre komolyabb problémák merülnek fel, az állam képtelen a működtetésre és finanszírozásra, így gyorsuló ütemben épülnek le ezek a területek.

Változást elérni csak úgy lehet, ha mindkét területen jelentősen megnöveljük az anyagi lehetőségeket, kiegészítve ezt az autonómia bővítésével a működtetés területén. A politikusok kézivezérelt rendszerei az egészségügyben és oktatásban egyszerűen nem működnek, csak fokozzák a bajt.

Végül megismétlem azon kijelentésem, hogy amennyiben nem indul valódi párbeszéd arról, hogy Orbán után miként kell megtörténjen a demokratikus mellett a szociális újjáépítés, akkor a társadalom többsége érthető módon fog távol maradni az ellenzéktől és hagyja a hatalomban a mostani kormányt. Az, hogy mindez egy szociálisan elkötelezett ellenzéki erő választási programjává alakulhasson, még hosszú időnek kell eltelnie. A tét rendkívüli, ideje elkezdeni dolgozni a változásért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2016. november 15. 09:04
.....és kit tennél a helyére ? erről is szólj néhány szót, mert a dumád csak szófosás. !
balbako_
2016. november 14. 15:09
Akkor tisztázza, hogy maga kicsoda, de ne tudassa velem jó?
áfonya
2016. november 14. 14:51
Ballibsi szociális program az hazugság ,ígérgetnek ,kormányon annyit elvesznek .Voltak kormányon tudjuk a programjukat.
zolizolizoltan
2016. november 14. 14:48
Szimpatikus Kalmár Szilárd hangvétele és nagyjából orbánozás nélküli írása. Nagy kár, hogy a Balpártot Izraelből szervezik, így aztán a magyar léleknek mindig gyanús lesz ez a párt. Nekem is. Megmagyarázom. A magyar baloldaliaknak, közte az MSZP vezetőinak is többet számít a törzsi hívószó az elveiknél. Képesek eldobni a szocdem-szoci elveiket is, ha a törzsi "összefogásba" hívják őket.Nemcsak a rendszerváltás óta ilyenek a baloldaliak egy része, hanem már a rendszerváltás előtt is kitüntetett volt náluk az Aczél György körüli törzsi tömörülés. "Jól mondom, Ildikó?", hogy egy nagy ember minapi mondását idézzem. Számomra, a törzsen kívüli szocdemnek bizony-bizony erős biztosítékok kellenének, hogy a baloldali elveik többet számítanak a törzsi hívószónál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!