Románia – távol s közel

2016. december 13. 20:10

Az irigyelt DNA mellett fontos, hogy a vezető pártok egyike sem kérdőjelezi meg azt, hogy Románia a Nyugathoz akar tartozni, senki sem udvarol látványosan Putyinnak.

2016. december 13. 20:10
Gál Zsolt
Új Szó

„A fő üzenet azonban az, hogy a korrupcióellenes harcban Romániában is hiányzik a legfontosabb tényező: az, hogy a lakosság kritikus többsége megbüntesse a választásokon a leginkább érintett pártokat. Pedig az immár nálunk is ismert (és innen nézve példátlan eredményeket felmutató) román DNA teljesítményéről jó pár ottani elítélt politikus, köztük volt kormányfők, miniszterek, parlamenti képviselők, polgármesterek, vezető hivatalnokok tudnának mesélni. De sajnos ez is kevés, ha a választók legnagyobb csoportja mindennek ellenére újra felül az olcsó szociális demagógiának és visszaemel a hatalomba egy velejéig korrupt, többször leszerepelt pártot, vörösre festve az ország választási térképét (ott ez a PSD színe).

A többség meg már olyannyira apatikus, hogy el sem megy szavazni, miközben a korrupció (sem alsóbb, sem felsőbb szinteken) nem csökken látványosan, dacára a rettegett DNA eredményeinek. Eléggé hátborzongató párhuzamok és tanulságok. De ne hallgassuk el a pozitívumokat sem: az irigyelt DNA mellett fontos, hogy a vezető pártok egyike sem kérdőjelezi meg azt, hogy Románia a Nyugathoz akar tartozni, senki sem udvarol látványosan Putyinnak és komolyabban veszik a NATO-beli kötelezettségeket.

Pozitívum az is, hogy – a múlttal ellentétben – az igazán vérgőzös nacionalisták most sem jutottak be a parlamentbe, bár a képet alaposan árnyalja, hogy a nagy vezető pártok, főleg a PSD is gyakran penget nacionalista húrokat (itt az újabb párhuzam a Smerrel).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2016. december 14. 15:05
"...Románia a Nyugathoz akar tartozni, senki sem udvarol látványosan Putyinnak" - na persze, még függőben van Moldávia ügye.
szavaztam
2016. december 14. 11:28
ez az Új szó meg a transindex a legnagyobb globalista lap lett...na de a pénz beszél... gyerekes ez a putyinozás, a dna-t meg politikai célokra is használják, egyáltalán nem irigylésre méltó... sőt a magyarok megfélemlitésére is, vagy mivel magyarázod h csikszereda polgármesterét kirángatják éjjel fél háromkor az ágyából mert egy épitkezésnél amit jóváhagyott nem találtak mindent rendben?, minden településen van olyan épitkezés amibe bele lehet kötni...ezért nem szokás kiküldeni a különleges erőlet éjszaka...
Google
2016. december 14. 07:31
Az "irigyeltek" politikusai sosem arulnak el szandekaikat, oda huznak, ahonnan tobb hasznot remelnek. Az sem baj, ha ehhez szovetsegeseiket kell hatba szurniuk. Nevezzuk ezt elvtelensegnek?
1120
2016. december 14. 00:03
Inkább mossál fogat, mert bűzlik a szád a Bugár g...jétől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!