A politika idős hekkerei?

2017. január 20. 10:08

Megalakul az Idesz. Idős Demokraták Szövetségét takarja a betűszó, amely nem azonos a Fidesz rövidítésével, bár az egykori fiatal demokraták ma már közel járnak a hatvanhoz és nem annyira demokraták, mint amilyennek egykor hirdették magukat.

2017. január 20. 10:08
Somfai Péter
Népszava

„Még szinte idő sem maradt végiggondolni az okfejtését, amikor berobbant a köztudatba a hír: megalakul az Idesz. Idős Demokraták Szövetségét takarja a betűszó, amely nem azonos a Fidesz rövidítésével, bár az egykori fiatal demokraták ma már közel járnak a hatvanhoz és nem annyira demokraták, mint amilyennek egykor hirdették magukat.

Az új párt nevében kettős csavart sejtek. Az idősek megbízható szavazók, tekintélyes hányaduk baloldali érzelmű, jön a választás napja, odatipeg az urnához az idős szavazó, előveszi az okuláréját, elkezdi böngészni a listán szereplő szervezetek neveit, aztán elé kerül a Fidesz, kicsit odébb az Idesz. Megvakarja az üstökét, »nyomdahiba«, ugyanaz, gondolja, és behúzza az ikszet.

A másik csavar is valami ilyesmi átverést sejtet. A Fidesz ügyesen megbütykölte a választási rendszert, minél többfelé osztódnak a leadott szavazatok, annál kisebb a kormánypárt bukásának esélye. Szervezkedhetnek, szövetkezhetnek „azok” ott a másik oldalon, mindig lesz egy-egy újabb játékos a pályán, akit nem sikerül majd a csapatba integrálni. Mindig lesz egy idős »erdősilászlóné«, aki - emlékszünk - a "boltnyitási" népszavazásnál csinált úgy, mintha csinálni akarna bármit is, de esze ágában sem volt. Csak egy »küldetése« volt, meghekkelni a másik akcióját.

Megszólalt a már fent említett rádióban a kormányhoz »bekötött« Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke is, aki pontosan sorolta, milyen programmal vág neki a választásoknak jövőre az Idesz. Mert azt, hogy mit kellene csinálni, elméletben a Fidesz is tudja, jobban is, mint a nyugdíjas párt vezetői. Felsorolt minden szépet és jót, ígért nyugdíjemelést, érdekvédelmet. Csak egyet nem: ebédet és vacsorát a »fogyókúrázó« néninek. Bár neki senki nem ígér már régen semmit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. január 22. 17:00
"az egykori fiatal demokraták ma már közel járnak a hatvanhoz és nem annyira demokraták, mint amilyennek egykor hirdették magukat." Ez a fricska nem csak jogos, de talált is!
balbako_
2017. január 21. 08:37
Semmi gond, ezek is csak a ballib oldalról visznek el szavazókat.
GV0917
2017. január 20. 19:54
Somfasomfasomfa viszketsz...Pedig egész nap lógsz.... No te meg az IDESZ...Nem ott keresed a gerontológusok alanyait, ahol tömegével vannak...mert hol vannak már az ötvenes évek elejéről a Ratkó-pionírok és pinojerkák?A DÍSZ and KISZ-es Ifjúkommunisták?Az Ifjúgárdisták? Egyenruha, rendfokozat- ha megérte volna a Veresmari a sok plecsnijét most eladhatta volna a turistáknak...ér annyit mint a "Bözsicsek", aztán az kp és azért már piát is adnak-utópiát.... A keresztényeknél ezt Szent János áldásának mondják, ti meg Jánosom Kádárom utolsó kortyának... Munkásőrt meg alig-alig látok, nincs meg az Öreg pufajka?Ti már az aktív Thürmerékkel együtt sem ugorjátok meg a küszöböt...mit küszöböt?,Még a Mesterházy kecskéjét sem! Így aztán a szoc-libek nem csinálnak Vén Zsivány tagozatot...Halleluja!!!
Wendriner
2017. január 20. 16:27
"Megalakul az Idesz." Ott a helyed!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!