Újév Nyugaton

2018. január 04. 07:27

Persze, tehetünk úgy, mintha ez lenne a normális. Mintha az új évnek éppen így kellene beköszönnie.

2018. január 04. 07:27
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„Persze, tehetünk úgy, mintha ez lenne a normális. Mintha az új évnek éppen így kellene beköszönnie. Brüsszel hírhedett negyedében, a Molenbeek-Saint-Jeanben autókat gyújtottak fel, majd a kiérkező rendőröket kőzáporral és Molotov-koktélokkal fogadták. (Brüsszel és a világ már csak Molenbeeknek nevezi ezt a no-go zónát, a Saint Jean lemaradt, ami tökéletesen illik az összképbe, mit is keresne Szent János arrafelé…)

Németországban »védett zónákat« alakítottak ki a nőknek szilveszterre, arra az esetre, ha megtámadnák őket. Aztán szinte győzedelmesen jelentették, hogy »idén sokkal kevesebb nőt ért erőszak, mint tavaly«; kicsit ront az összképen, hogy ezzel szemben rendőröket, tűzoltókat, mentősöket támadtak meg.

A berlini tűzoltóság vezetője jelentette, hogy nyolc emberüket támadták meg és 57 járművüket rongálták meg. Stuttgartban petárdákkal és rakétákkal lőtték a rendőröket, Brémában szintúgy rakétákkal és petárdákkal lőtték a vasúti alkalmazottakat(!?) és a segítségükre siető rendőröket.
Ugyanez történt Lipcsében és Dortmundban is. Heiko Maas igazságügyi miniszter pedig mély, legalább hároméves álomból ébredve közölte, hogy ez elfogadhatatlan. Köszönjük a bölcs szavakat. Szászország belügyére, egy bizonyos Roland Wöller azt is megállapította, hogy a »rendészeti szervek elleni támadás a demokrácia és a jogállam elleni támadás is egyben«. Micsoda államférfi…

Amúgy a németek mintha ébredeznének. Arrafelé is betontömbökkel emelik mostanában a »téli vásárok« ünnepélyességét, szép nagy betonkockák emlékeztetnek a »télünnepre«, ilyenekkel veszik körbe a tömegeket, nehogy közéjük hajtson valami »menekült«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2018. január 04. 13:57
Zsolti, kedvenc orszagodban, Oroszorszagban (es miota Netanjahu itt jart, Izraelben...), semmi nem tortent, szent emberek zsoltarokat enekeltek, majd 0:01-kor lefekudtek aludni:))
C.Dömötör
2018. január 04. 11:19
Közben az állami TV-ben egy olyan propaganda folyik, amilyent csak a valós élet produkál, a fantázia ehhez kevés. Január 2. fő műsor időben, egy hosszú riportot közöltek egy szír menekültről, aki kétségbeesetten szeretné, hogy a családja utána jöjjön. A felesége és hat(!) gyereke van ott. A német TV-ból senkinek sem jutott az eszébe, hogy megkérdezze ezt a talpig férfit, hogy egy felelős apa miként tudja a családját hátrahagyni? De ő beszél róla magától is, a család számára túlságosan veszélyes lett volna az utazás. Mert a háború, ezek szerint, kevésbé veszélyes. Az a kézenfekvő megoldás, hogy összepakolhatna, és hazautazhatna, sem neki, sem pedig az együtt érző riporternek nem jut az eszébe.
hátakkor
2018. január 04. 11:10
"Amúgy a németek mintha ébredeznének. Arrafelé is betontömbökkel emelik mostanában a »téli vásárok« ünnepélyességét, szép nagy betonkockák emlékeztetnek a »télünnepre«, ilyenekkel veszik körbe a tömegeket, nehogy közéjük hajtson valami »menekült«.”" Azér tegyük hozzá, ezeket a betonkockákat diszkréten zöld lepellel takarják, esetleg fenyőfát tesznek rá. Ne nézzen ki csatatérnek egy decemberi vásár. Óriási lehetőség, aranynál értékesebb, évente 500 ezer új belépő munkavállaló, stb., de a kancellárasszony megmondta lesznek konfliktusok is.
Megtalálta
2018. január 04. 10:19
Én nem nevezném ezeket a helyeket no go zónának, ezek nem olyanok, ahova nem lehet bemenni, mert az utcán megtámadnak. A nyóckerbe is be is be lehetett menni. Ettől függetlenül az ilyen helyek a bűnözés melegágya, úgyhogy a muszlim gettó kifejezés illik rá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!