Az elbagatellizált Soros-hálózatról

2018. február 15. 12:19

Nem csak Magyarországon folytat aktív tevékenységet a Soros-hálózat. Nem kell messzire menni, elég a szomszédos országokban működő hálózatokat szemügyre venni.

2018. február 15. 12:19

„Jól látható módon a hazai a balliberális pártok és politikai véleményformálók egyre elkeseredettebb küzdelmet folytatnak annak érdekében, hogy a Soros-hálózat által jelentett veszélyeket bagatellizálják. Szinte mindegyikük azon dolgozik, hogy nevetséges színben tüntesse fel azokat, akik rávilágítanak arra a régóta látható tényre, hogy a Magyarországot és a magyar kormányt egyre erősebben támadó hangok jelentős része mögött a Soros György által kialakított globális hálózat áll. Tagadják azt, ami a valóság: a Soros-hálózat nemcsak magyarországi csoportok felett gyakorol jelentős befolyást, hanem európai és globális intézményekben is komoly pozíciókkal rendelkezik, több országban is sikeresen elérte már a számára nem tetsző kormányok bukását vagy meggyengülését.Kiterjedt hálózat a kelet-közép európai régióban

Nem csak Magyarországon folytat aktív tevékenységet a Soros-hálózat. Nem kell messzire menni, elég a szomszédos országokban működő hálózatokat szemügyre venni. Romániában 2013-ban Mihăiţă Calimente, a Külföldi Hírszerző Szolgálat tevékenységét felügyelő parlamenti szakbizottság liberális elnöke például egyenesen kijelentette: a román civil szervezeteknek Soros György általi támogatása a román nemzetbiztonságot is veszélyeztetheti.

Emlékezetes, hogy Soros György a kiterjedt hálózat kiépítése mellett a román belpolitikába személyesen is beleszólt már. 2003-ban például az akkori román kormányt élesen bírálta, a ma már Magyarországon is ismert retorikával kelt ki a román emberi jogok kapcsán: Soros Fehéroroszországgal, Ukrajnával és a Moldovai Köztársasággal hasonlította össze Romániát, azzal vádolva az akkori kormányt, hogy az az egyesülési és a szólásszabadságot sérti meg, és „nem lép fel hatékonyan a korrupció ellen”. Ezt követően mindennapossá vált a román politikai eliten belül a korrupciós vád, amely hagyomány a mai napig nem szűnt meg.

Hasonlóan Romániához, Szlovákiában is erős befolyással rendelkeznek ezek a szervezetek. A 2016-os szlovák pedagógus és ápolói tüntetések receptjét mintha pontról pontra alkalmazták volna később Magyarországon is. A megmozdulások támogatói között természetesen jelen voltak az Open Society Foundation által támogatott civil szervezetek is.

A magyarországihoz hasonló megmozdulások nyomán, Szlovákiában a választási kampány előtti hetekben zajló tüntetésekkel a Soros-hálózat ugyan nem érte el a kormány buktatását, de jelentősen meggyengítette Robert Ficot. A választáson ennek következtében egy erősen fragmentálódott parlament és kormány jött létre, amely így kisebb súllyal tud fellépni az európai uniós tárgyalásokon, többek között a bevándorlás kapcsán. Márpedig jelenleg az Soros György egyik legfontosabb célja, hogy Európában a migránsok letelepedését és ezzel a nemzetállamok meggyengítését segítse elő. Hasonló hálózat működik Lengyelországban is, ahol amióta a PiS (Jog és Igazságosság) alakított kormányt, azóta rendszeressé váltak az emberi jogokat féltő tüntetések, melyekkel szintén megtalálható a kapcsolat ezekkel a szervezetekkel.

És a sort szinte a végtelenségig lehetne folytatni, lényegében nincsen olyan ország a régióban, ahol ne avatkozott volna be Soros György a belpolitikai folyamatokba.

Tovább nehezíti a bevándorlásügyben Soros Györggyel szembe helyezkedő országok helyzetét, hogy a milliárdos hálózatai nem csak az egyes helyi szervezeteken keresztül keveri össze a politikai és érdekvédő szerepeket, hanem az egyes globális és európai szervezetekben is erős bástyákkal rendelkeznek. Az Európai Unióban a leglátványosabb a befolyása: az Európai Parlamentben ő rendelkezik a legnagyobb frakcióval; az Európai Bizottság vezetői pedig azzal dicsekednek, hogy évtizedes barátsággal rendelkeznek Soros Györggyel, szinte havonta szívesen látott vendég a milliárdos.

De az Európa Tanácsban is jelen vannak az emberei, jó példa erre Nils Muižnieks, az Európa Tanács emberjogi biztosa, aki a bevándorlásügy mellett a magyarországi norvég alappal kapcsolatos viták során lépett fel erélyesen az Orbán-kormánnyal szemben. A Figyelő legújabb összeállítása pedig rávilágít arra, hogy az ENSZ-ben vezető pozíciót betöltő személyek is Soros megbízható szövetségeseinek számítanak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Poszata
2018. február 16. 09:39
Deák Dániel biztosan hisz a Soros-tervben. Pont olyan a feje.
Szvidrigajlov
2018. február 16. 07:52
Én nem vitatnám, hogy van Soros-projekt. Ami pusztán annyi, hogy fragmentálni kell a nemzetállami politikai erőket, hogy önmagukban kormányképtelenek legyenek. Mindig kelljen 5-6%, parlamentenként 5-20 képviselő, aki a mérleg nyelve, akiket jól meg lehet venni, hogy olyan nemzeti szabályozást fogadjanak el, ami a Soros érdekkörnek megfelelő. Ezek fölé Európában pedig kell egy globális felügyelet, ami az EU-ban a Bizottság és az EP, ha esetleg az alsóbb nemzeti szinten mégsem úgy működne a dolog, ahogy szeretnék. L.még: arányos választójogi rendszer Gulyásbuzipubi-féle mantrája. Ehhez járul, hogy a szabályozást és az azzal kapcsolatos attitűdöt is irányítani kell. El kell mondani az embereknek, hogy nekik mi a jó, akkor is ha első, második...tizenhatodik látásra sem tűnik jónak. Miért jó Önnek, ha 30 arab és 12 nigériai szomszédja van, akik naponta basszák meg a feleségét, amíg Ön dolgozik. Ti .Ez csak első látásra nem jó. Végül is, ha bele gondol, ezek a kedves emberek Önt tehermentesítik az esti szex fáradsága alól és nekik nem kell tekintettel lenniük házastársa migrénjére. És ez jó. Ugyancsak jó, ha kisfia megbuzul, hiszen nem kell rettenetes pénzekért, kis nyugdíjából gondoskodnia unokája életfeltételeinek biztosításáról. Helyette odaadhatja megmaradt javait kávészínűeknek, akik a "Milliók az Egyforma Kávészínű Európaiakért - MEKE, támogatásával kóborolnak falkákban üvöltözve és szemetelve az Ön által takarított utcákon. stb. Azt sem vitatnám, hogy ez a Soros-koncepció nemzetbiztonságilag értékelhető, veszélyes és mélyen antidemokratikus. Ergo valamilyen módon fel kell lépni ellene.
madarasi.abel
2018. február 16. 07:45
Szégyen, mit meg nem esztek.
makapaka2
2018. február 15. 20:19
A vén spekuláns hálózata sok országot próbál tönkre tenni, és a saját kénye-kedve szerint alakítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!