Blaszfémia

2018. április 27. 16:11

Nárcisz kutya ugyanúgy alkalmas az Emmi élére, mint Kásler vagy Novák Katalin – legalábbis Orbán szemében.

2018. április 27. 16:11
Simon Zoltán
Simon Zoltán
Népszava

„Vagy mond valakinek Réthelyi Miklós neve valamit? Talán az egykori SOTE diákjainak ismerős lehet az egyetemi tanár, korábbi rektor, de hogy valaha kormánytag lett volna... Nekem például ki kellett gugliznom a keresztnevét. Pedig Réthelyi a második Orbán-kormány egyik csúcsminisztere volt, Balog elődje az akkor még Nemzeti (és nem Emberi) Erőforrás Minisztérium élén. A professzor érdemei számosak, de egyetlen kormányzati intézkedésére sem emlékszünk. Csak azért említem őt, mert a mostani találgatások szerint Kásler Miklós is szóba jöhet az egyik csúcstárca élén.

Az onkológus professzor nemrég azzal növelte miniszteri esélyeit, hogy a Magyar Időkben kinyilatkoztatta: az Árpád-ház tagjai eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek. Mindezt a királyi ház férfi tagjaira jellemző DNS-ből olvasta ki, amelyet az általa vezetett kutatás azonosított. Vele szemben Réthelyi legalább nem azonosította az általa vizsgált Szent Jobb-ot Szent István királyunk kezével, így nem is vont le világszenzációnak számító következtetéseket. Nem lennék meglepve, ha időközben kiderülne, hogy Kásler a lapos-Föld elméletnek is híve, ez csak növelné rátermettségét Orbán szemében. (Kormánytagként hasonló fikciókat kellene eladnia: Soros által betelepített migránsok, stb). Vagyis: ha támadják a kisvasutat, meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, Lovasberényig.

Nárcisz kutya ugyanúgy alkalmas az Emmi élére, mint Kásler vagy Novák Katalin – legalábbis Orbán szemében. Találgatás helyett érdemes Lovasberényhez hasonló logikát találni a személyek és tisztségek forgatagában. Egy ilyen: 2006 óta az összes Fidesz-frakcióvezetőből miniszter lett. Sorban Navracsics, Lázár, Rogán, Kósa, de a korábbiak – Szájer, Pokorni, Áder – sem maradtak tisztségek nélkül. Vagyis a mai frakcióvezető, Gulyás Gergely csaknem biztosan fontos tárcát kap. És?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. április 28. 21:59
Mar jart a kasszanal.... aljas!
Cséfy
2018. április 28. 12:51
--
tango47
2018. április 28. 08:54
"A professzor érdemei számosak, de egyetlen kormányzati intézkedésére sem emlékszünk. " Én nem lennék büszke arra, hogy egy tájékozatlan idióta vagyok.
kaltran
2018. április 28. 07:30
A szerencse az, hogy te nem kaptál semmiféle tárcát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!