Az „elit” hálójában

2018. május 31. 07:13

A válság nem az olaszok hibája, hanem az eurózónáé, az hordozza magában a permanens válság lehetőségét.

2018. május 31. 07:13
Lóránt Károly
Magyar Hírlap

„Ha kinevez is Mattarella egy ügyvezető kormányt, azt a parlamentben többségben lévő Liga és az Öt Csillag Mozgalom képviselői nem fogják jóváhagyni, így elkerülhetetlen lesz a soron kívüli választás kiírása, amit a szakértők szeptemberben tartanak esedékesnek. Ám azt a problémát, amivel az államelnöknek most szembe kellett néznie, a szeptemberi választások sem fogják megoldani, hiszen a jelenlegi közvélemény-kutatások szerint az euroszkeptikus pártok csak erősödhetnek.

Az unió hivatalnokai meglehetősen idegesek, az olasz fejlemények láttán »reális annak a veszélye, hogy az olasz kormány felelőtlen gazdaságpolitikájával megágyaz egy következő eurózóna-válságnak«, mondta a Reutersnek egy uniós tisztségviselő.

Az ijedségre valóban van ok, ám a válság nem az olaszok hibája, hanem az eurózónáé, az hordozza magában a permanens válság lehetőségét, amire egyébként minden nemzetközi pénzügyekkel foglalkozó közgazdász már jóval az euró bevezetése előtt figyelmeztetett, hiszen az eurózóna nem egy úgynevezett optimális valutaövezet – és ezt mindenki tudta. Az euró valójában politikai projekt, az európai birodalom összetartásának eszköze, és ezért erőltetik valamennyi uniós tagország belépését, tekintet nélkül azok gazdasági versenyképességére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2018. május 31. 12:26
Valóban magában hordozza a permanens válságot . --- Nem lehet akkora gazdaságnak mint az olasz éppen olyan optimális árfolyamszintet biztosítani mint ami pl. a németnek jó . És ilyenkor a német győz ahogy a fociban . --- A háttérhatalmak elmélethez azért annyit tennék hogy lehetne mód nem New Yorkban eldönteni a dolgokat csak személyesíteni kéne a dolgokat mert mindennek a végén emberek vannak azért . Akiket először ki kell ráncigálni a fényre aztán színt vallatni velük hogy ki kivel van és mit akar . Mert valóban sok a megvett ember az EU-ban de ők is csak csicskák .
istvánkeve
2018. május 31. 10:14
Csupán arra figyelek melyik magyar közgazdász és politikus ecseteli azt, hogy be kellene lépni az Eurozónába. Nem kellene felsorolni öket ?
navis praetoria
2018. május 31. 07:47
Valami azt súgja, az olaszok akkor is kormány- és gazdasági válságról válságra éldegélnének, ha nem lennének benne az euroövezetben. Tutto come al solito.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!