Akik szerint Franciaország ne maradjon Franciaország

2018. június 09. 17:38

Enyhe kifejezés, hogy a párhuzamos társadalom nyomása iszonyatos és enyhe kifejezés a bűnözési láz.

2018. június 09. 17:38
Gábor László
Origo.hu/888

„Soros blogjának »oknyomozó« alkalmazottainak is segítek: térképezzék fel alaposan Párizs tizennyolcadik kerületének északi és keleti részét, a tizenkilencedik és a huszadik kerületet. Ha sikerült, majd ajánlok nekik még érdekesebb környékeket is, de kezdjék a legkönnyebbel. Az ne zavarja őket, hogy nem tudnak franciául, esetleg semmilyen nyelvet, mert a boltosok, a lakók közül sem tud mindenki franciául, és akkor nagyon megengedő voltam. Akkor ők is megtudhatnak valamit a párhuzamos társadalomról és a bűnözési lázról. És igen, enyhe az LR szórólapján a kifejezés. Amikor Párizs egyik része retteg a muszlim terrortól, egy másik része pedig migránstáborrá változott. Amikor a taxisofőrt nem lehet kötelezni arra, hogy a legrövidebb úton menjen a repülőtérre, mert fél átmenni az egyik veszélyes kivezető úton. Párizsban. Amikor a világ egyik legszebb operaháza, a Bastille a repülőtereken megszokott beléptető kapukat épít fel és csak azokon át lehet bemenni, így az utcán több száz embernek kell hosszú percekig várakoznia, amíg bejut. Egy operaházba. Akkor enyhe kifejezés, hogy a párhuzamos társadalom nyomása iszonyatos és enyhe kifejezés a bűnözési láz.

A francia jobboldal hat fontos választást vesztett el öt éven belül. Két elnökválasztást, két országgyűlésit, egy unióst és az önkormányzati választáson nem tudta visszaszerezni Párizst. Nicolas Sarkozy óta ugyanis nem volt igazi vezetője a pártnak. Francois Fillon vagy főleg Alain Juppé nehezen tekinthető annak, azt pedig – voltaképpen a baloldal segítségével – megoldották, hogy Sarkozy ne lehessen elnökjelölt. Most új esélyt kaptak Laurent Wauquiez-vel, új elnökükkel, aki a valódi problémákról beszél, igazi hazafi, nem gyáva, nem nyávog, nem próbál a balliberális médiumoknak hízelegni. Úgy tűnik, saját pártjában vannak, akiket ez zavar. Akiknek fontosabb egy kellemes mondat saját magukról a Libérationban, mint a valóság. Akiknek fontos, hogy a balliberális médiumok mit írnak róluk. Akik erre figyelnek.

Pedig hát éppen erre nem szabad figyelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urga
2018. június 10. 10:36
A francia állapotoknál van rosszabb: London polgármestere és a brit belügyminiszter is a Koránra tett esküt a brit parlamentben.
kaltran
2018. június 10. 09:26
A vasfüggöny újra áll. És ennek anyaga nem szilárd, inkább szellemi és cyber. Szilárdabb az acélnál! És rövidesen fordított irányba kezdődik a menekülés.... Amórok most Dél-Keletről támadnak. Oda viszont nem ártana egy valódi vasból készült vasfüggöny.
matykox
2018. június 10. 08:57
A jobbnak nevezett oldal hosszú betegsége a probléma. Hogy ebből agónia lesz-e, vagy felépülés, talán még nem dőlt el. Mindenesetre fényesen mutatja, hogy a világ realitásaitól való távolodás (az ún. városi életmód) mennyire torzítja a normalitást, és azzal együtt az ember természetes reakcióit és világát.
tevevanegypupu
2018. június 10. 08:20
Port Montreuil például....nagyon tudom ajánlani estefelé..bár tulajdonképpen mindig..Egyébként amig Anne Hidalgo lesz Párizs főpolgármestere, addig hagyjanak fel minden reménnyel..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!