Devizahitel: úgy meg lettünk mentve, hogy a fal adta a másikat

2018. július 25. 06:46

Ez a magyar kormányról szól, amely minden terhet az állampolgáraira hárított a bankokkal szemben, miközben állítólag épp heroikus szabadságharcot vívott a gonosz pénzintézetek ellen.

2018. július 25. 06:46
Dévényi István
Magyar Hang

„Annyira emlékszem a napra, amikor megérkezett az elszámolás. Illúzióim nem voltak, hiszen a 256,5 forintos megmentési árfolyam nem sok jót ígért. Elrohantam a küldeményért, mert a postásunk valahogy soha nem talál itthon minket. Aláírtam, átvettem, kiléptem a főkapun, és már ott egyből kibontottam a levelet. Nem hittem a szememnek. Összetörtem. Megsemmisültem. Tizenötmillió forint svájcifrank-alapú hitel. Hat év alatt tízmillió forintot fizettünk a banknak, így a forintosítás utáni tartozásunk 19 millió forint.

Igen, tudom: a frank árfolyama nem sokkal később még jobban elszállt. Csakhogy ez a történet nem erről szól. Ez a magyar kormányról szól, amely minden terhet az állampolgáraira hárított a bankokkal szemben, miközben állítólag épp heroikus szabadságharcot vívott a gonosz pénzintézetek ellen, s még csak mozdulni sem próbált abba az irányba, ahol pedig – mint az a horvát bíróság döntése után jól látható – bőven lett volna tér.

Mindehhez megkaptuk akkor, és megkapjuk ma is, hogy »hát, ja, kérem, kellett nekünk a forint ellen spekulálni…« Pedig a bűnünk csak az, hogy egyszer a büdös életben nagyot álmodtunk. »Nagyot«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2018. július 25. 21:29
Sajnálom mind a sok szerencsétlent akik áldozatai lettek egy pénzéhes, erkölcshiányos pénzügyi rongyrétegnek. A politika felelössége vitathatatlan. Ady után szabadon: Szabad volt Dévény(i)nél betörni, új idöknek új dalaival!
... az oláhokat
2018. július 25. 20:38
Nem kamu ez egy kicsit? 6 év alatt 10M-t törleszteni, az átlag havi 138.000 Ft részlet.
libantkomcsi
2018. július 25. 18:54
Tisztelt Dévényi úr! A horvátoknaknál még nem dőlt el semmi, mert értesüléseim szerint minden devizahitelesnek egyénenként perelni kell, ahol bizonyítani kell a nem megfelelő tájékoztatást. A bankokat ismerve az apróbetűk között ott lesz az árfolyamkockázat is. Nem lesz olyan egyszerű.
Óbor Dezső
2018. július 25. 18:27
.....hitvány ember hitvány duma....mocskos gerinctelen seggnyalonc.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!