Korszaképítés

2018. július 30. 15:35

Európa-szerte egyre többen és többen gondolják úgy, hogy jövőre új korszak kezdődik

2018. július 30. 15:35
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„Orbán Viktor egész beszédének vezérmotívuma a korszaképítés szó volt. A negyedik kormányzati ciklusa fő feladatának egy új korszak kiépítését nevezte, ami több mint egy politikai rendszer – sajátos szellemi, kulturális természetű rend, érték- és ízlésvilág, közös meggyőződések, szokások, egyfajta viselkedési mód. Vagyis, mint mondta, egy új kulturális korszakba kell ágyaznunk a politikai rendszert. (...)

Ha sikerül közösen felépítenünk a következő korszakban a nagy, erős, biztonságos Közép-Európát, Európának e sajátos kultúrájú térségét, akkor be tudjuk bizonyítani, hogy van élet a globalizmuson túl – Közép-Európa a keresztény kultúrán és a hagyományos családmodellen alapuló szabad nemzetek szövetségének útját választja. Orbán Viktor szerint ezért kell az előttünk álló évben az európai parlamenti választásokra összpontosítani figyelmünket és erőinket, mert ott dől el, hogy a bevándorlást támogató liberális nem demokrácia vagy az azt elutasító kereszténydemokrácia fogja-e meghatározni egész Európa jövőjét.

A magyar miniszterelnökkel együtt Európa-szerte egyre többen és többen gondolják úgy, hogy jövőre új korszak kezdődik, de csak akkor, ha többségben lesznek azok, akik ezt akarják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. július 31. 00:10
Mennyi rengeteg nyalonc "elemzi" a vezére beszédeit! A Mandiner meg közli. :-(
__Y__
2018. július 30. 18:10
"a bevándorlást támogató liberális nem demokrácia vagy az azt elutasító kereszténydemokrácia " Nem csak ebből a kettőből áll a világ! Pl. én a liberális, szabad társadalommal értek egyet a kereszténydemokráckiával szemben. Az élősködők befogadását azonban elutasítom. Csak a minőségi embereket engedném be, akik rendesen át lettek világítva és valami teljesítményt is produkálnak, szerintem ez a hiteles liberális álláspont. Akik befogadnának boldog-boldogtalant ,életképteleneket, viselkedési zavarosokat is, azok nem liberálisok, hanem szocialisták!
Adófizető
2018. július 30. 15:56
Valami olyan elképesztően zagyva hablatyolás volt az egész beszéd, hogy ha ezt akarja megvalósítani, akkor az Isten legyen irgalmas Magyarországnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!