Elvesztette jogállam jellegét…

2018. július 26. 08:07

Sajnálatos módon a társadalom nem fogott össze a becsapott devizahitelesekért.

2018. július 26. 08:07
Torkos Matild
Magyar Hang

„A 2010 óta erős felhatalmazással rendelkező politikai hatalom mindent megtett azért, hogy úgy tűnjön, foglalkozik a devizahitelesek problémájával.

Első intézkedései egyike a végtörlesztés lehetőségének biztosítása volt. Kiknek segített ezzel? Azoknak, akiknek nem jelentett nagyobb gondot egy összegben visszafizetni a hitelt. Ugyanakkor, akik erre nem voltak képesek, azokra háríthatták át a bankok a végtörlesztés miatt keletkezett veszteségeiket. Az »eszközkezelős«, »árfolyamgátas« és a »forintosító« mutatványos kormányzati megoldás sem oldotta meg teljesen a problémát, mint ahogy az ócsai telepen néhány tucat családnak teremtett látványos megoldás sem. Még propagandának is siralmas volt az ócsai projekt, de a kivitelező holdudvari cégek jól jártak a drága látványberuházással.

A 2014-es önkormányzati választások előtt a kampányban még azzal szédítették a devizahiteleseket, hogy a forintosítással megteremtik a felvételkori árfolyamon való elszámolás lehetőségét, aztán a győzelem után mégis szelídültek a korábbi ígéretek: akkori napi árfolyamról szóltak a szerződések. Horvátországban e törvénysértő szerződéseket semmissé nyilvánították, a bankokat pedig elszámolásra, sőt kártérítésre kötelezték.

Sajnálatos módon a társadalom nem fogott össze a becsapott devizahitelesekért. Ha milliók vonultak volna utcára, jogállami megoldást követelve a banki csalásra, ki lehetett volna kényszeríteni a tisztességes jogállami döntést. Időben fel kellett volna ismerni, hogy a kormány csak látszólag állt az adósok mellé, valójában mindvégig a bankrendszer érdekeit tartotta szem előtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. július 27. 14:21
Honjaim! A lerágott csontok osszáriumának felkent papnőjét olvashattátok!!
formaegy
2018. július 27. 10:41
"Sajnálatos módon a társadalom nem fogott össze a becsapott devizahitelesekért." Miért is? Mert orrba-szájba vették fel a 10 milliókat felelőtlenül? A lehetőségekkel pedig nem éltek várva a potyára, hogy majd valaki kifizeti helyettük? Miért is az én fejem fájjon néhány felelőtlen miatt? Azért mert én gondolkodtam, mindent akkor vettem meg amikor biztos voltam, hogy ki tudom fizetni? Nem egy év alatt lett kacsalábon forgó palotám, medencém, kocsim.... hanem szépen folyamatosan a munkám után! Matildka! Fogd a kis pénzedet és add oda, senki nem tiltja meg! Nehogy már azok legyenek hibásak, akik nem hozzák családjukat szar helyzetbe, mert gondolkodnak, és felelősséget éreznek irántuk, és nem kapzsik! Nem ártana megnézni kik is azok akik egyetlen lehetőséggel sem éltek mert a potyára vártak. Meg is érdemlik sorsukat!
Budai Katalin
2018. július 27. 05:11
Kedves Matild! Nem lehet a horvát devizahitelesek esetét összehasonlítani a magyarokéval, mert míg ott mondjuk 50.000 ilyen eset van, addig nálunk több, mint 1.200.000 eset. Önök állandóan az Orbán- kormányt szidják, pedig az legalább megpróbált segíteni a devizahiteleseken, a Gyurcsány kormány ideje alatt Simor elvtárs és Király Júlia elvtársnő (az MNB elsőszámú vezetői) számtalanszor lenyilatkozták, hogy nem szabad segíteni a devizahiteleseken. Ugye milyen jó lett volna, ha ők maradtak volna hatalmon?! Érdekes, a devizahiteleket a Medgyessy- Gyurcsány kormányok akasztották a magyarok nyakába, Önök pedig azt a társaságot szidják változatlan hangerővel (a napokban Dévényi István is ezt tette), amelyik kimentette a devizahiteleseket a bajból. No persze a legtöbb devizahiteles azt szeretné, ha teljesen eltörölnék a hitelét, de a lakás, a ház, a kocsi, stb. maradjon a tulajdonában. Ügyes. Fizessenek azok, akik nem vettek fel hitelt, ugye?
libantkomcsi
2018. július 26. 18:35
Lengetni kellett volna a vörös zászlót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!