Orbán már felállítatta a guillotine-okat

2018. augusztus 29. 08:47

Olyan ikonikus jobboldali személyiségek kerülnek a támadások célkeresztjébe, akik még nem is olyan régen Orbán Viktor erős támaszainak tűntek.

2018. augusztus 29. 08:47
Somfai Péter
FüHü

„A forradalom felfalja saját gyermekeit. Ha egy gépezet megindul, soha nem lehet tudni, hogy ki kerül a kerekei közé. Az ítélkezőből könnyen lehet elítélt, ahogyan ez megtörtént a francia forradalom idején is Danton és Robespierre esetében.

Ez jutott eszembe olvasva a híreket a Fideszen belül kiélesedett kultúrharc kapcsán. Olyan ikonikus jobboldali személyiségek kerülnek a támadások célkeresztjébe, akik még nem is olyan régen Orbán Viktor erős támaszainak tűntek. A Magyar Időkben megjelenő újabb és újabb támadásoknak nemcsak a liberális baloldali, vagy a mérsékelt jobboldali írók, tudósok lettek a célpontjai, hanem már azoknak is küldözgetik a »selyemzsinórt«, akik akárcsak bíráló célzásokat is megengedtek maguknak a kormány tevékenységével kapcsolatban.

Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója, Pröhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, vagy az egykori kulturális államtitkár L. Simon László is könnyen partvonalon kívül találhatja magát, mint ahogyan a Kommentár című, konzervatív, kéthavonta megjelenő kulturális és közéleti folyóirat szerkesztői is feketelistára kerültek a miniszterelnök tusványosi kijelentéseit követően. Ablonczy Bálint, aki sokáig főszerkesztőként jegyezte ezt a színvonalas orgánumot, szinte már a kormányváltás másnapján érezte, hogy aligha tűri majd meg a hatalom a lap korábbi kormánykritikus írásai miatt. Vette a kalapját, és még mielőtt elküldték volna, maga távozott. A Heti Válasz, a Magyar Nemzet, a Simicskához köthető rádióállomások és munkatársaik számára nincs kegyelem a NER kultúrköreiben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. augusztus 30. 11:51
"Orbán már felállítatta a guillotine-okat" Te meg a faszodat, hogy alkalmas e a gijotin körülmetélésre a szivarodhoz.
GV0917
2018. augusztus 29. 23:32
Hej, Somfa-Somfa-SOM-FASOM...Nem vagy te modern Saturnus, akivel Gea felfalalatta a szövetbe tekert sziklákat- gyermekeik helyett...A téma csak egyszeri használatra szolgál. Felmelegítve pedig csak a töltött káposzta tökéletes, sőt melegítve jobban ízlik..általában.A kultúrharc következtében te is a gázmelegítőre raktad a friss (talán a Friss is írt róla?) hírt-csak ki ki hagyva személyeket...Már az elején lebuktál.. Biztos, hogy forradalmár mártírjaid közül Danton és St.Juste Marat kimarad.. de biztos vagy benne, hogy jó tricoteuse-ök befejezték? Egy frászt.A Felvilágosult abszolutizmust követően is voltak akkori III./III.-hármasok(Cabinet Noire) Bemutatkozott a bakó is.Martinovics és tsai. Aradon (13.) Pesten a Neuge Baude-ben a az Újépület-ben a legnagyobb név Batthyány volt miniszterelnök meg országszerte 12o- a peres eljárásokat figyelembe véve. Majd a Kun Béla- -Szamuelli és a Lenin-fiúk ismeretlen számú áldozattal.A 2. Világhábprú vége felé A katonai ellenállás-Bajcsy-Zsilinszky Endre , Kiss János , Tartsay Vilmos stb Rákosi- Gerő klikk: Rajk László, és társai, a tábornok-perben:Pálffy , és tsai. A Nagy Imre perben ismét rehabilitálás, újra temetés. Van még sajnos nagyon sok...
balbako_
2018. augusztus 29. 20:08
Csak szólok a kivégzés és tisztogatás a mai napig a ballib oldal kedvenc politizálási formája.
libantkomcsi
2018. augusztus 29. 18:29
Már csak ebben bízhattok. Ez is valami.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!