Néha csak a véletlenen múlik, hogy ki marad életben egy bántalmazó kapcsolatban

2019. május 15. 15:29

Fontos, hogy ki szúrt először? A nő vagy a férfi?

2019. május 15. 15:29
Hercsel Adél
HVG

„A történet végét, az ominózus véres jelenetet már ismerjük. A 2 éves kislány a fürdőszobába bezárva sír, anya és apa pedig a szomszéd helyiségben szó szerint egymás torkának ugranak. Az egész lakás úszik a vérben, amikor a rendőrök megérkeznek. Mindezek után kérdezem még egyszer. Fontos, hogy ki szúrt először? A nő vagy a férfi? Kertész Ágnes vagy a volt párja?

Az biztos, hogy a jog elsősorban csak magát, a tragikus estét mérlegeli. Csekély súllyal esik a latba az a sok-sok évnyi pokol, amelyet az áldozat a bántalmazó mellett elszenvedett. A bíróság ugyan kimondta, hogy a férj nem vétlen az ellene elkövetett bűncselekményben, az előre megfontoltság megállapításánál mégis csak az ő beszámolójára hagyatkozott. Így hiába szabta ki a legenyhébb büntetést, az nem lehetett kevesebb tíz évnél, míg az emberölés alapeseténél ez a határ öt év.

Közben a gyámhivatal egy (és azt követően még három) szakértői véleménye a férfinél nárcisztikus személyiségzavart állapított meg, amelyet alátámasztott az igazságügyi elmeorvos is, hozzátéve, hogy a férj gyermeknevelési képessége az átlagosnál gyengébb. Mindezek ellenére hat és féléves kislányuk ma nála van elhelyezve, dacára annak, hogy a gyámügy a nagyszülőknél töltött az időszakról azt írta, hogy a gyermek kiegyensúlyozottan fejlődött.

Amennyiben az igazságszolgáltatás és a különféle hivatalok kénytelenek ilyen mereven és összehangolatlanul eljárni, akkor viszont a jogalkotó felelőssége, hogy ha valaki az állandó, alattomos manipuláció miatt, önhibáján kívül sodródik egy bűncselekménybe. A rengeteg megaláztatás, gyötrés és kihasználás nem része a mérlegelésnek, maximum a riporterek és az újságírók anyagaiban, akikhez végső kétségbeesésében fordult az elítélt áldozat.

Csakhogy a társadalom maximum erkölcsileg szolgáltat igazságot, – ha szolgáltat –, de vissza már nem adja a bántalmazásban eltöltött éveket, ahogy azt a tíz évet sem, amit most igazságtalanul vesznek el anya és lánya életéből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
élettan
2019. május 17. 10:03
„A vádirat szerint Kertész Ágnes egy gamma-hidroxibutirátot, GHB-t, ismertebb nevén Ginát csempészett a férj italába, majd a kábult embert egy 20 centis késsel háromszor megvágta a nyakán.” Ez így előre megfontolt emberölési kísérlet, a büntetés jogos. Tavaly nyáron volt egy olyan eset, ahol egy 2x éves nő szíven szúrta az élettársát, aki azonnal meg is halt, gondolom őt is mentegetted, mert szerinted egy nő akkor is ártatlan, ha gyilkos, ugye hörcsögadél? Mondjuk arra nem is gondoltál, hogy más módon kellett volna kezelni a problémát, nem, vágjuk csak el apu nyakát. Mégis milyen ember vagy te, mert ha olyan mint K.Á. akkor téged már most el kéne zárni.
Akitlosz
2019. május 17. 02:30
"Fontos, hogy ki szúrt először? A nő vagy a férfi? " Fontos. Látszik, hogy nem jogásznak tetszik lenni. A bizonyított tényállástól függ ugyanis az ítélet.
Szorgos Lajhár
2019. május 16. 16:02
Folytatás: https://www.youtube.com/watch?v=qMjMNSnw-Dg&list=PLLbVIN5-thkpgFo7X3BV6HSF-6JZLhtbe Az ügynek rengeteg tisztázatlan részlete van. Miért tűrt ez a nem primitív nő a végzetes késelésig? Nem hallott a megannyi, főleg Soros & tsai által pénzelt nővédő gittegyletről? Netán hozzájuk fordult, de visszautasították, mert Erdélyből áttelepült nem-cigány? A végén meg akad egy ügyívédi iroda, amely feltehetően pro bono vállalja a kegyelmi kérvényt/perújrafelvételt. Igaz, mindhárom tagja inkább a prókátorok védencének tűnik, nem éppen csokoládélopás ügyben.
1000bocs
2019. május 16. 11:39
Elolvasva a cikkeket egyre kevésbé érthető a nő története. Szerinte a férfi öngyilkos akart lenni, ezért beleöntötte a ginát a sörébe, majd egyzsercsak rosszullétre hivatkozva kiment a mosdóba. A nő később utánament, és ott találta a férfit nadrág nélkül, összehányva magát, ürülék mindenütt, elvágott nyakkal merthogy a férfi szerinte öngyilkos kart lenni. Ki akart már öngyilkos lenni úgy, hogy önnön nyakát vágja át a WC-n nadrág nélkül, épp ürítés közben és hányás közben? A nő állítása szerint küzdeni kezdett azért, hogy elvegye a férfitól a kést. Akinek ömlik a torkából a vér egyébként. Majd hirtelen elmegy bezárni a kicsit a fürdőszobába, hogy az ne lássa az egészet. Azt a kicsit, aki azt vallja később, hogy "anyu megveri aput". De a kést korábban otthagyta a férfi kezében egyébként. AKi közben nem vagdossa magát tovább, pedig állítólag öngyilkos akar lenni. Megvárja amíg a nő visszamegy a félrfihoz és küzdenek tovább. Arra hogy a másik kés hogy kerül oda a nő nem tud magyarázatot adni. Úgy látszik minden másra emlékszik, erre nem. Emlékszik hogy látta meg a férfit, hogy küzdöt hogy elvegye a kést, emlékszik hogy eszébe jutott bezárni a gyereket, visszamenni, küzdeni tovább... arra hogy a másik kés hogyan kerül elő, számára kényelmes módon nincs magyarázat. Ugyanis a férfinak nem volt szüksége másik késre. A férfi nem ment másik helyiségbe másik késért. A másik kést ki vihette oda? "Megint próbáltam elvenni a kést, de nagy erő volt benne, az egyik ujjamból leharapott egy darabot, én is haraptam, és felfogtam, hogy az életünkért küzdünk mind a ketten. Nem tagadom, hogy én is szúrhattam." Az életünkért küzdünk mndketten? A férfi most az életéért küzd, vagy meg akar halni? Most komolyan. Abszolút elhiszem hogy a férfi egy bántalmazó barom volt, de ez a történet kurvára nem stimmel. Ilyen nincs. És még csodálkozik Hercsel Adél, hogy a nőnek nem hiszik el bemondásra amit állít. Kedves Adél! AZ eszébe sem jut, hogy egyszerre lehet igaz az, hogy a férfi egy tuskó és az is hogya nő meg akarta ölni? A bíróságon viszont nem felmentés az ölési szándék alól az, hogy a másik bunkó volt és magalázott. Vagy holnaptól minden szomszédot, akivel évekig vitám volt és megalázott többször nyilvánosan, meg szabad ölnöm?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!