Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A Momentum egy új SZDSZ lett

2019. október 08. 13:34

Volt egy kis reményszikra, hogy talán megjelenik egy nemzeti liberális erő, aztán csírájában fojtották el a nemzeti vonalat. Interjú.

2019. október 08. 13:34
Renge Zsolt
Vasarnap.hu

„Ha valaki most 16 éves, és tenni akar bármit a közéletért, egyértelmű, hogy a Fideszbe lép be?

Nyilván nem az. Beállítottság kérdése. De beszédes tény, hogy máig a Fidesz-KDNP a leginkább támogatott párt a fiatalok körében. Bárki bármit mond. A számok ezt mutatják. Nyilván az új generációs pártok jönnek fel, de azért nem véletlen, hogy kitart ez az erőfölény a fiataloknál.

Mi lehet a titok?

Szerintem a jó kormányzás. És azok az intézkedések, amik konkrétan a fiatalokat célozzák meg. A leghangsúlyosabb a családalapítás kapcsán meghozott támogatási rendszer. Mégis csak egy ember kiteljesedésének a természetes útja családban képzelhető el. Ezt pedig támogatni kell. Ha pedig végiggondoljuk, hogy melyik politikai család az, amelyik ebben mindig is hathatós támogatást adott, akkor nem nehéz a döntés október 13-án.  

Említetted az »újabb« pártokat. Korábban a Jobbik ostromolta nagyon a fiatalokat, most inkább a Momentum. Ők mennyire tudnák megszólítani a 16 éves Renge Zsoltot?

Megszólítani meg tudnának. Bevallom őszintén, a Momentum is meg tudott szólítani. Még szimpatikusnak is tűnt. A politikai antréjukat (Nolimpia kampány – a szerk.) leszámítva, ami egy negatív dolog volt. A rossz kezdés után volt egy kis reményszikra, hogy talán megjelenik egy olyan politikai erő, amit talán nemzeti liberálisnak lehetne összefoglalni. Amire szerintem nagyon sok fiatal nyitott lenne. Már csak a korunkból fakadóan törvényszerűen liberálisok vagyunk. Ezt a szó klasszikus értelmében értem. De maga a nemzeti érzés szerintem még mindig nagyon sok fiatalban megvan, ezért ha ez a kettő kéz a kézben tudna járni, az nagyon előremutató dolog lehetne a hazai politikai kultúrában. Sajnos azonban pont ezt látom mind a Jobbiknál, mind a Momentumnál elveszni látszani. Sőt, igazából csírájában fojtották el a nemzeti vonalat.

Ez szándékos, nem pedig valami politikai sodródás eredménye?

Nyilván mindenhol vannak párton belüli érdekellentétek, hatalmi centrumok, ezek sokszor természetükből fakadóan ütköznek egymással, de azt látom, hogy a Momentumban a nemzeti liberális vonal kihalóban van, egy új SZDSZ lettek. Ezt számos Momentumos ismerősöm, barátom is megerősíti. Sőt, igazából ők mondták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2019. november 07. 02:20
"– Nyerni fog Wintermantel Zsolt? – Szerintem igen. – Szoros lesz? – Neki szerintem nincs félnivalója. Wintermantel Zsoltot nagyon sokan szeretik jobbról is, balról is. Nagyon magas a támogatottsága, minden mérés jó számokat mutat indulása és a tevékenysége kapcsán is." Nem jött be. :))
nobusup
2019. október 10. 17:08
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
trouposed
2019. október 09. 16:25
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
makapaka2
2019. október 09. 11:49
Még sokkal kártékonyabb, mint az SZDSZ volt, mivel csak hamis lapokkal játszanak, és utálják Magyarországot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!