A Kotleba-kártya

2020. január 20. 10:42

Kotleba pártja nemhogy nem akar megszűnni, de egyre komolyabb tényezőnek számít a szlovákiai politikában.

2020. január 20. 10:42
Tokár Géza
Közbeszéd.sk

„A szlovákiai közvélemény időről-időre rácsodálkozik, hogy Marian Kotleba pártja nemhogy nem akar megszűnni, de a sok instabil, ingázó támogatottságú párt közül kitűnve egyre komolyabb tényezőnek számít a szlovákiai politikában. A Focus legújabb közvélemény-kutatása szerint az ĽSNS már a második legerősebb párt 12,4 százalékkal, el is indult egy spontán elhatárolódó-hullám a náciktól. Megint. Nem a kezdeményezők hibája, de ez nem más, mint egy újabb pótcselekvés. A politikusoknak ugyanis Kotleba hasznot hoz, ha már megoldani nem tudják a helyzetet.

Marian Kotleba, mármint nem a zsebdiktátor, hanem a kézzelfogható politikai súllyal rendelkező szélsőséges politikai szereplő 2013 óta aktív részese a közpolitikának, akkor nyerte meg általános megrökönyödésre a besztercebányai megyei választásokat. Azóta – hét éve – a közhangulat felváltva könyveli el az ország rémének és a bukás szélén álló politikusnak. Merthogy a bukását már sokan vizionálták. Először azért, mert Besztercebánya megyében nem a fejlesztéseket, hanem a botrányokat halmozta és eredmények nélkül nem lehet ebben a szakmában maradni. Később azért, mert összeveszett a párt több vezető személyiségével és összetartó csapat nélkül nem tarthatja magát senki a felszínen. Végül pedig azért, mert megjelent a konkurencia és versenyhelyzetben még a szélsőjobb is osztódik. Kotleba mégis itt van, legalább annyira kedvelt, mint korábban, és már megint el kell gondolkodni a szélsőjobb népszerűségének okain. Értelmes, politikailag felelősen gondolkodó ember aligha drukkol a megerősödésének.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cambchanglug
2020. január 22. 12:37
M︆︆o︆o︆︆︆︆︆X︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆e︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
reepurneu
2020. január 21. 06:25
M︆︆︆o︆︆︆o︆X︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆e︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
fahihi
2020. január 21. 01:27
M︆︆︆o︆︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆.︆︆︆n︆︆︆e︆︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
penciworl
2020. január 20. 20:25
M︆︆o︆︆︆︆o︆︆︆︆X︆i︆︆︆.︆︆︆︆︆n︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!