A bántalmazónak is joga van előadni a maga verzióját

2020. február 20. 16:29

A másik fél meghallgatása olyan alapelv, amit nem lehet negligálni.

2020. február 20. 16:29
Tasnádi „Ellenpont” András
Szélsőközép – Facebook

„Az Orosz Bernadettet bántalmazó katona nyilatkozatot adott, amiben védeni próbálja magát. Nevetséges, hogy nem emlékszik semmire, ahogy az önsajnáltatása és a hűtlenségi vádjai is. De azt gondolom, hogy miután egy ország ismerte meg Orosz borzalmas történetét, a bántalmazónak is joga van előadni a maga verzióját.

Félelmetes látni, hogy ezt mennyien megkérdőjelezik. A női jogvédő szervezetek nem pusztán igazságot követelnek, nem pusztán kemény bírósági és hatósági fellépést, hanem azt is elvárnák, hogy a megvádoltak csöndben tűrjék a közvélemény jogos (vagy jogtalan) haragját.

Még a gyilkosokat is megilleti a védelem joga. Még akkor is, ha ez az áldozatokat és a családjukat sértheti, felzaklathatja. Még akkor is, ha tudjuk, hogy hazudnak. A másik fél meghallgatása olyan alapelv, amit nem lehet negligálni. Még az elítélt bűnözőknek is vannak jogai (például, hogy vitassák a bírói döntés helyességét).

Magyarországon nincs diktatúra. De igény lenne rá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. február 21. 12:08
Egy tömör általános összefoglaló az erőszakról: https://egyvilag.hu/temakep/068.shtml
vigyor
2020. február 21. 06:50
...baromira nem érdekel, hogy mivel magyarázza magának azt, hogy péppé verte a barátnőjét. Egyszerűen tökéletesen lényegtelen. Megtette.
annamanna
2020. február 21. 06:32
Orosz Bernadett bántalmazója láthatóan nem érti, miért retteg tőle áldozata - és erről interjúban számolhatott be https://merce.hu/2020/02/20/orosz-bernadett-bantalmazoja-lathatoan-nem-erti-miert-retteg-tole-aldozata-es-errol-interjuban-szamolhatott-be/
annamanna
2020. február 21. 06:30
Exkluzív interjú Orosz Bernadett támadójával - K. István: Nem emlékszem semmire, elsírtam magam a képek láttán http://www.borsonline.hu/aktualis/exkluziv-interju-orosz-bernadett-tamadojaval-k-istvan-nem-emlekszem-semmire-elsirtam-magam-a-kepek-lattan/192733
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!