Kutyaugatás

2020. június 10. 17:30

Egyetlen dudáló, csengető sem követett el semmi kivetnivalót.

2020. június 10. 17:30
Somfai Péter
168 Óra

„A felhatalmazási törvényről ma már tudjuk, másra sem volt jó, mint arra, hogy eltakarjon valami mást. Miközben az egész ország kommunikációja a vírusról szólt, a háttérben a hazai politikai élet beteg dolgait csendben lehetett kezelni.

Az a bizonyos Clark Ádám téri dudakoncert, amelyet néhány ellenzéki képviselő kezdeményezésére pár tucat autós a közelmúltban előadott, semmivel sem volt nyomósabb a kutyaugatásnál. Ez utóbbi, mint tudjuk, nem hallatszik az égig, az előbbi még a Karmelita kolostor gondosan bezárt ablakait sem remegtette meg. Mert erre is igaz a közmondás: néhány jelentéktelen ember szájaskodására, dudálására nem szokás adni odafönn, a »magasban«.

Lent, a Lánchíd lábánál persze másként festett a dolog. Mert annak a mintegy félszáz rendőrnek, akit a fővárosi parancsnok kivezényelt a térre, egy idő után biztosan bántotta a fülét, már-már annyira, hogy a biciklicsengők ciripelésére is idegesen reagált. Néhány nappal később két saroknyira a BM-től, a belvárosban rasszista jelszavakat skandáló szélsőjobbos tömeg hangoskodása kevésbé zavarta őket, bezzeg akinek az Alagútnál a két- vagy négykerekű járműve valamilyen szokatlan hangot bocsátott ki, azt máris félreállították, s előkerültek az igazolványok, a büntetőcetlik, a feljelentő- papírok. Ha jól emlékszem az adatokra, a két alkalommal megszervezett koncert után több mint ötmilliónyi bírságot vettek ki a »zenészek« zsebéből, a KRESZ-nek arra a gumiszabályára hivatkozva, hogy hangjelzést csakis veszély esetén szabad a közutakon használni.

Ha úgy nézzük, egyetlen dudáló, csengető sem követett el semmi kivetnivalót. Még büntetést sem érdemeltek volna, különösen nem száz-százötvenezer vagy akár 700 ezer forintos csekket, mint amiről a szóbeszéd terjed, hiszen mást sem tettek, mint veszélyre figyelmeztettek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2020. június 11. 22:27
A KRESZ tiltja, és büntetnek érte, jogosan. Nem véletlenül lett kitalálva (lásd.: India, Törökország, stb.), ahol, számunkra elviselhetetlen lenne az állandó dudálás. A probléma persze nem ez. Somfai, jó bolsevik módjára, elbagatellizálja a saját 'bűnét', mondván, ha én teszek a törvény ellen, az néha jogos, sőt indokolt is lehet, ha velem ellentétes nézetet valló teszi ezt, akkor törvénytelenség, üldözendő. Magyarán, szerinte a törvény, a közmegegyezés eredménye, vagyis a demokrácia alapelve is felülírható, ha az indokai, valójában az érdeke úgy kívánja. Persze, mindezt a demokrácia, szólásszabadság, egyenlőség, stb. nevében. Így nem lehet választást nyerni. Marad az erőszak, a forradalom, a polgárháború, stb. Ennek az útnak az egyik, finom előkészítése a törvény 'rugalmas' kezelése iránti igény. A többit már tudjuk.
Mich
2020. június 11. 15:27
A kutya ugat, az elvtársai meg dudálnak... Kutyahülyék.
furunkulus13
2020. június 11. 15:20
A járvány kellős közepén dudáló pártucat hülye csak önmagát röhögtette ki, őrült volt a kontraszt, hogy ezektől csak erre telik, mig a kormány lehengerlő hatékonysággal kezelte a járványt!!
Emmanuel Goldstein
2020. június 11. 13:22
A disszenzus joga alapvető emberi szabadságjog.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!