A lakhatási krízist egyedül a magántulajdonjogok, egyedül a szabadság fogja orvosolni

2020. augusztus 13. 20:52

A legenda szerint az állam létezésének az oka, hogy védelmezze a személyünket és a tulajdonunkat az erőszakos támadástól.

2020. augusztus 13. 20:52
Eszmék & Politika
Ellenpropaganda

„Ezek a lépések egyhamar csökkentenék az építkezések költségeit, növelnék az elérhető lakások kínálatát, és a kínálat növekedésével csökkentenék az árakat. De sehol nem halljuk, hogy bármilyen politikus vagy véleményformáló ezeket javasolná. Helyette az Airbnb betiltását követelik, hogy elérjék ezeket a célokat. Miért? Mert a lakásválság áldozatait csupán a merkantil érdekcsoportok hasznos idiótáiként használják fel. Senki nem akarja valóban megoldani a lakásválság problémáját, hiszen ahhoz szembe kellene szegülni annak haszonélvezőivel: az építőiparral, ami megállás nélkül élvezi a bőkezű állami megrendelések végtelen sorát és az építőipari szabályozásokból fakadó megnövekedett keresletet a szolgáltatásaikra.

A legenda szerint az állam létezésének az oka, hogy védelmezze a személyünket és a tulajdonunkat az erőszakos támadástól. Ahogy az Airbnb magyar története mutatja, a valóság egészen más: a központi állam valójában megengedte, hogy a városi önkormányzatok döntse­nek az Airbnb szabályozásáról. Ez a decentralizált megoldás valamivel nagyobb lehetőséget biztosít a szabadságnak, mintha központilag betiltották volna az egészet, azonban látnunk kell, hogy a központi kormány csupán hagyja, hogy a helyi önkormányzatok támadást indítsanak a lakástulajdonosok magántulajdonjogai ellen ahelyett, hogy védelmezné őket, ellentmondva létezése állítólagos okának. Mindenesetre akárhogy is döntsenek az önkormányzatok, a lakhatási krízist egyedül a magántulajdonjogok, egyedül a szabadság fogja orvosolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2020. augusztus 14. 18:53
Hallott pár kifejezést, azt is rosszul használja. Tipikus buta ember okoskodása. Van pár ilyen.
bolá
2020. augusztus 14. 10:12
"A legenda szerint az állam létezésének az oka, hogy védelmezze a személyünket és a tulajdonunkat az erőszakos támadástól." Ez valóban a legenda. Mert az állam elsődleges feladata egyáltalán nem ez, hanem hogy kordában tartsa a partikuláris magánérdekeket azért, hogy a közösség hosszú távú jóléte fennmaradjon. Ezzel az erővel, hogy bármely lakást lehessen Airbnb-ként bérbe adni, azt is lehetne követelni, hogy bármelyikből lehessen nukleáris labort csinálni, vagy ammónium-nitrát raktárat, mert úgy több bevétele lesz a magántulajdonosnak!
Palpatine
2020. augusztus 14. 10:04
Droidoknak és rohamosztagosoknak nem kell önálló lakhatás. Elég egy kapszula, ahol sztázisban pihennek, ha lekapcsolom őket...
Pandaka pygmaea
2020. augusztus 14. 07:01
Hát ezek meg kik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!