Álljatok ki Iványi Gábor és egyháza mellett!

2020. szeptember 18. 19:16

Orbánék azért gyűlölik Iványit, mert ő ugyanolyan szabad egyházat szeretne működtetni, amilyen egyetemet ti akartok.

2020. szeptember 18. 19:16
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Facebook

„Néhány nappal ezelőtt Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője  és csapata járt nálatok, hogy kinyílvánítsa szolidaritását az egyetemetek függetlenségéért vívott küzdelmetekben. Egy felemelő beszédben mondta el, hogy milyen fontosnak és példaérétkűnek tartja azt, ahogyan kiálltok egyetemetek szabadságáért és autonómiájáért. Ma kiderült, hogy az évtizedes üldöztetés, megalázás, és kisemmizés után, most ott tartunk, hogy a gázszolgáltatást akarja az állam megszüntetni az Oltalom hajléktalanszállójában, óvódájában, és kórházában.

Iványi Gáborék azért nem tudják a közüzemi számlákat fizetni, mert a fideszes parlamenti kétharmad megvonta tőlük az egyházi státust, amit még a Kádár-rendszer sem mert megtenni (amelyben Iványiék ugyanilyen üldöztetést szenvedtek el), és azóta – a Strasbourgi Emberjogi Bíróság ítélete ellenére – nem kapják meg azokat a támogatásokat, amelyeket minden egyház megkap karitatív tevékenységéért. Orbánék azért gyűlölik Iványit, és azért akarják tönkretenni, mert ő ugyanolyan autonóm és szabad egyházat szeretne működtetni, amilyen egyetemet ti akartok.

És mivel nem hajlandó feladni egyházának függetlenségét, és beállni a többi egyházhoz hasonlóan, a hatalom szolgálatába, tíz éve a legváltozatosabb eszközökkel próbálja a kormány tönkretenni azokat az Oltalom által működtett intézményeket, amelyek egytől-egyig szegény, elesett, segítségre szoruló embereken próbálnak segíteni. Kedves Fiatalok! Azt hiszem most rajtatok a sor. Álljatok ki Iványi Gábor és egyháza mellett! Hiszen most a legfontosabb a szolidaritás, az hogy megmutassátok, hogy nektek nemcsak a saját egyetemetek, hanem minden intézmény autonómiája és szabadsága fontos. És hogy elutasítjátok a zsarnokság és az önkény és az embertelenség minden formáját!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2020. szeptember 20. 16:14
A Mária apukaja ,a Miklos azzal dicsekedett a Klubi müsorában,hogy 44 telén néhany masik zsidóval megöltek egy kerületvezetőt. Csak úgy. A minket lámpaernyőkészitéssel megvádoló Mária is megtenné-de mivel ez még,a gyilkosság nincs napirenden,kénytelen a gyalázatos szemforgató álpap érdekében felszólalni,aki nek-mert zsidó-a szintén zenész "Europai biróság" bármit megitélne a gojok elleni "harca" érdekében.. Minjetek a picsába. "Minahányan"-ahogy a Csengei mondta.
toef36
2020. szeptember 20. 15:51
"Eltorzult magyar alkat..." és a Fegyház!?
koronaszepe
2020. szeptember 19. 15:35
Orbán Viktor "keresztény" mivoltát szépen illusztrálja, amit személyes sértettség okán a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel tesz. Iványi Gábor munkásságának többek között százak köszönhetik, hogy emberhez méltó életet élhetnek. Százak, ezrek köszönhetik, hogy egyáltalán élnek.
Csomorkany
2020. szeptember 19. 13:52
Nosza! Irány az istentisztelet! Senki nem tiltotta be!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!