A hamis szolidaritás csapdája

2020. október 16. 08:13

Csak 2015 óta hány és hány alkalommal jutottak be tíz- és százezrek nyilvánvaló hazugságokkal Európába?

2020. október 16. 08:13
Horváth József
Magyar Nemzet

„Nézzük a tényeket és a felmerülő kérdéseket! A 2015-ös, többmilliós migrációs támadás után miként érkezhet »ismeretlen módon« Nyugat-Európába valaki a világ egy távoli szegletéből? De ha már bejutott, akkor miként élhet három évig békésen, papírok nélkül, miközben legalább egyszer már igazoltatták is a hatóságok? A francia bevándorlási ügyintézők bemondásra elfogadták, hogy Pakisztánból érkezett 2017-ben, és tizenöt éves. Most néhány nap alatt sikerült megállapítani, hogy nem meglepő módon hét évvel idősebb. Ahogy azt is elfogadták, hogy kísérő nélkül több ezer kilométert utazott, sokszor háborús területeken, veszélyes közbiztonságú országokon át, mire Európába ért.

Fel kell tennünk a kérdést: csak 2015 óta hány és hány alkalommal jutottak be tíz- és százezrek nyilvánvaló hazugságokkal Európába? A bevándorlási hatóságok, a rendőrség, a titkosszolgálatok miért fogadtak el minden adatot akkor is, ha első pillantásra is látható volt a hazugság? Több válasz is lehetséges. A legvalószínűbb, hogy politikai nyomásra hunytak szemet. A média és a baloldali politikusok erőteljes pressziót gyakoroltak ezekre a szervekre, hogy ne akadályozzák a »menekültek« bejutását. Persze nem zárhatjuk ki azt sem, hogy sokszor egyszerű korrupció történt. Egy megtévedt ügyintéző pár száz euróért ütötte rá a pecsétet a papírokra. Ennél veszélyesebb, ha iszlám radikális csoportok, terrorszervezetek tudtak beépülni az államigazgatási rendszerbe. Így ezeken az embereiken keresztül segíthették a bejutásban szimpatizánsaikat, harcosaikat.

Ez a terrortámadás ismét megerősítette, hogy a nyugat-európai bevándorlási rendszer milyen sebezhető, könnyen kijátszható. Csak remélni lehet, hogy a francia elhárítás legalább utólag megvizsgálja – ennek a terroristának az esetén okulva –, hogy hányan érkeztek, hol vannak most azok, akik szintén ezeknek az ügyintézőknek a kezén mentek át, mint kés a vajon. Az ilyen tátongó lyukakat minél előbb be kellene foltozni az unió biztonsági rendszerén. Már csak az elmúlt napok eseményei miatt is.

A Leszbosz szigetén felgyújtott tábor lakói közül négyszáz kiskorú, kísérő nélküli fiatalt fogad be Németország, Hollandia és persze Franciaország. Talán Zaheer Hassan terrorakciója után most alaposabban kivizsgálják a »fiatalok« valós életkorát, előéletét, családi helyzetét, hogy pár év múlva ne találkozzunk néhányukkal, amint húsvágó bárddal hadonásznak. Emellett a szíriai Kurd Autonóm Régió vezetése is bejelentette, hogy szabadon enged az Iszlám Államhoz köthető huszonötezer szí­riai állampolgárt. A kurdok összesen közel hetvenezer iszlamista foglyot őriznek, de ellátásuk terheit már nem vállalják.

Miközben az unió új migrációs paktumának tervezete szerint kezelni és nem megállítani akarják az illegális migrációt, tízezrek indulhatnak útnak bizonyított dzsihadista háttérrel. Akiket a tervezet szerint öt (!) nap alatt kellene biztonsági szempontból »alaposan« átvilágítani. Mindeközben a baloldali olasz kormány gyakorlatilag már meghívót küldött a bevándorolni szándékozóknak. Aki partot ér olasz földön, azoknak papírokat ígér, majd szétosztási kvótát követel az uniós országoktól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. október 16. 19:27
Ezt máshová írtam, csak átmásolom: "A szabadságot én annyira szeretem, hogy puha fűzfavesszőből még kerítést is fonok neki, azzal veszem körbe, nehogy baja essék. (...) Ám kerítés nélkül folyton összetűzésbe kerülünk a többiek szabadságával." Na de hol húzódik ez a fűzfakerítés? Azt elfelejtette a tisztelt posztoló. A kerítés bennünk van. Ezt a kerítést úgy hívják, hogy önfegyelem, önuralom, önkontroll. Akiben ez megvan, annak nemigen van szüksége egyéb törvényekre - az újszövetség ezért is törli el a törvények korát, egyetlen törvényt hagyva meg csupán - szeresd felebarátodat, mint magadat. Aki ezt betartja, annak nincs szüksége egyéb korlátozásra, mert az képes korlátozni önmagát. Természetesen ehhez hozzátartozik más emberek korlátozása is - mert az önszeretethez is hozzátartozik. Ha magamat szeretem, korlátozom magamat, nem megyek el bármeddig, mert az nekem magamnak sem jó. Ha pedig magamat annyira szeretem, hogy korlátozom is, akkor mások szeretéséhez is hozzátartozik, hogy nekik korlátokat állítok. Nem az a szülő a jó szülő, aki korlátok nélkül neveli fel a gyerekét, mert az elkanászodik, elkorcsosul, elfajul, későbbi életében szörnyű nehézségei lesznek. Az a jó szülő, aki korlátozza a gyerekét, azért, mert szereti. Na természetesen nem jobban, mint saját magát. Ahogyan saját maga szeretné, hogy korlátozva legyen, annyi korlátot állít a gyerekének is. Ugyanez érvényes bármely más emberre is. Ezt nem igazán lehet ilyen "boruljunk össze, gyerekek, vegyük észre, hogy mind egyek vagyunk" szöveggel elkenni, mert ebből nem sül ki semmi. Megkövetelhető másoktól is az önkorlátozás, illetve megengedhető az, hogy valamennyire - amennyire az lehetséges - megpróbáljunk korlátot állítani mások veszélyes fegyelmezetlenségének. Nem akkor szeretek másokat, ha mindent ráhagyunk. Nem lehetséges az ilyen módon való összeborulás.
luzitanxaver
2020. október 16. 10:37
"Ennél veszélyesebb, ha iszlám radikális csoportok, terrorszervezetek tudtak beépülni az államigazgatási rendszerbe." Egészek biztosak lehetünk abban, hogy ez már rég (értsd: jóval 2015 előtt) megtörtént. És nem feltétlenül iszlamistákra kell gondolni, sokkal inkább olyan saját földön kinevelt (home-grown) radikális elemekre, akik a '70-es években még a RAF környékén tevékenykedtek, aztán viszont öltönyt húztak és kitanulták a jogászkodás mesterségét. Ők hasznos idiótaként sokkal, de sokkal többet tesznek az iszlamistákért, mint amit tetszőleges Muszlim Testvériség-tag valaha is tudna.
péterx
2020. október 16. 10:29
Ezeket az égbekiáltóab ostoba migrációs döntéseket azok hozzák meg, akik percemberkék, egyáltalán nem érdekli őket a jövő. Együnk, igyunk, holnap úgyis meghalunk!...
Frick László Intézet
2020. október 16. 10:14
Tudok egy kérdést,amire minden "menekült" az igazat fogja válaszolni: "Akarsz-e igazságosan a tagállamok között szétosztott lenni,pl Hungary,Poland, Czeh Republic, Slovakia, Romania Bulgaria területén?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!