Dóra, el a kezekkel a könyvektől! 

2020. október 10. 09:30

Akár komikusnak is találhatnánk, hogy a magyar szélsőjobboldal maradványai gyerekmesékben látják meg legnagyobb ellenségüket.

2020. október 10. 09:30
Szépírók Társasága
Facebook

„NYILATKOZAT

Megdöbbenéssel vegyes szánakozással figyeltük Dúró Dóra bukott politikus látványosra sikerült visszatérési kísérletét, aminek során először egy meseantológiát darált le, a »sikert« látva pedig később szét is tépett egy, tagtársunk által írt mesekönyvet.

Akár komikusnak is találhatnánk, hogy a magyar szélsőjobboldal maradványai gyerekmesékben látják meg legnagyobb ellenségüket – ha a könyvek megsemmisítése nem volna véresen komoly ügy, és nem ébresztene mindannyiunkban dermesztő emlékeket. Akárcsak az az ok, amely miatt ezek a könyvek megsemmisültek.

A Szépírók Társasága elítél minden olyan törekvést, ami kulturális értékek, nézetek megszüntetésére irányul, és nemcsak azért, mert tudjuk, hogy ez hova vezet. Hanem egyszerűen csak azért, mert ez borzasztóan ostoba, végtelenül otromba és sajnos beláthatatlanul veszélyes dolog. Még Dúró Dórátol is. Pedig, elhiheti, nagy elvárásaink nem voltak. 

Dóra, el a kezekkel a könyvektől! 

A Szépírók Társasága elnöksége”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2020. október 11. 14:18
Helyes . El a kezekkel a Mein Kampf -tól , el a kezekkel Henry Ford : A Nemzetközi Zsidó című könyvétől , minden könyvesboltban lehessen árusítani !
Felvidéki MAGYAR
2020. október 11. 12:13
Szépírók szélsőbalos, lierálfasiszta társasága! Ki nem sz@rja le a véleményeteket?! Ez itt Magyarország. Ha nem tetszik, költözzetek az apró-villa lakóival oda, ahová most gondolom!
öszödibeszéd
2020. október 11. 11:51
T. Szépírók Társasága, a meleg szexista propaganda mesekönyv semmilyen összefüggésben nem tekinthető szépirodalomnak. A girbegurba, irodalmi szempontból értékelhetetlen, otromba mondatok és az esztétikai kifejezésmód teljes hiánya az esztétikai önmegértésre nem teszik alkalmassá ezt a silány fércművet. A könyv megjelenése és a vele kapcsolatos hisztéria a kortárs szépirodalom mélyrepülésére, a könyvkiadás elüzletiesedésére és átpolitizáltságára, a pszichológia áltudományosságára és a ballibek csordaszemlélete is utal. (A pszichológusok tömeges állásfoglalását például semmilyen tudományos kutatás nem támasztja alá) Röviden: ha a jövőben bármilyen tehetségtelen vasárnapi író összedob egy ilyen gagyi homoerotikus doktriner szövegkupacot - jó kereseti lehetőségként - hisz úgysem mernek nemet mondani a könyvkiadók, mondván, hogy sz@r - akkor a "mű" a csodás meseirodalmi tradíció tagjaként kerül piacra a ballib könykiadás által. Az egyszeri hülye író meg kiáll mellette. Gratulálok, IQ 80.
Bokros Birka
2020. október 11. 09:32
Kötelező olvasmánnyá kell tenni a Lauder iskolában! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!