A TASZ elítéli a Helsinki Bizottságot, a Helsinki Bizottság elítéli a TASZ-t

2021. február 22. 16:21

Mindkét jogvédő szervezet a szólás- és véleményszabadság erőszakos elnyomásával vádolja a másikat.

2021. február 22. 16:21
Békés Bence
Kontra

„A Kontra oknyomozásba kezdett, hogy kiderítse, mi áll a Soros György által támogatott NGO-k belháborújának hátterében. Nevük elhallgatását kérő forrásaink egybehangzó véleménye szerint, mindkét jogvédő szervezet tevékenysége önellentmondásban van, de ezt nem képesek elismerni a maguk esetében, a másiknál viszont irritálja őket.

Az ellentmondás lényege, hogy amíg felvállalnak olyan ügyeket, amelyekben védik az ellenzéki megszólalókat a jelenlegi kormányhoz köthető médiumok és intézmények által indított rágalmazási perekben, addig felperesi oldalon is képviselik az ellenzéki aktivistákat és szervezeteket az általuk rágalmazás miatt beperelt kormányhoz köthető alperesekkel szemben.

Ugye tetszik érteni az ellentmondást?

Az egyik oldalon azért küzd a magyar jogvédők két gyöngyszeme, hogy a szólás- és véleményszabadság a lehető legszélesebb védelmet élvezze, a lehető legkevesebb korlátozás érje, a másikon pedig azért, hogy a kormányoldali szereplők szólás- és véleményszabadsága a lehető legkevesebb védelmet élvezze, a lehető legjobban korlátozva legyen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2021. február 23. 13:25
"Természetesen ez is egy álhír, mert soha nem ítélik el egymást Soros NGO-i, ahogy a működésükkel kapcsolatos ellentmondásokkal sem foglalkoznak." Ha már a Mandiner -- természetesen -- lehagyta. Olyan apróságokkal, hogy semmiféle ellentmondás nincs abban, hogy a szólásszabadság ügyében képviselik a feleket, már ne is foglalkozzunk, mert ugyan minek...
mucsay
2021. február 22. 22:34
egyébként a jobberek állandóan erről ábrándoznak. hogy a balosok majd elharapják egymás torkát. nem fogják. össze-összekapnak pénzen, pozición, de fontos sebet fontos emberen nem ejtenek. emlékszem, mikor még a millában volt vmi pénzeltűnés, az m1re meghívtak 2 ellenérdekeltet, leültették őket egy rohadt hosszú asztal két végére, és várták, hogy majd vitatkoznak. azok meg röhögve együtt szidták a kormányt és még a műsorvezetőnő volt meglepve.
avízazúr
2021. február 22. 21:48
https://nyugatifeny.hu/2021/02/22/matolcsy-gyorgy-meguzente-orbaneknak-merre-van-az-elore?fbclid=IwAR3x7aPsu3leOT6fOp5iDt4Ox8yh6uVf6e79VANDjLZ54aQOtI1j8YLO3ks
kovsa
2021. február 22. 20:48
Az előbb találtam egy jó videót a témában: https://www.youtube.com/watch?v=BiqDZlAZygU&ab_channel=DefendFreeSpeech
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!