Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Lebukott a parizer-hadművelet

2021. április 14. 14:19

A Fidesszel kormányozhat a Jobbik jövőre.

2021. április 14. 14:19
null
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Szócikk

„Ha a magyar párhuzamokat keressük, akkor az AfD álláspontjaiban nagyjából az orbáni politika vonásai mutatkoznak, nem kevés jobbikos felütéssel. Úgy is mondhatnánk, hogy a német felállás szerinti tükörben Orbán és Jakab egy csónakban evez. Elegánsabban szólva a Fidesz és a Jobbik politikái teljességgel kompatibilisek, összefésülhetők. Erre bizonyíték az AfD működése.

Ne legyünk hát meglepve, hogy ha a következő magyar kormányt továbbra is Orbán Viktor vezetné, s Jakab Péter pedig Semjén Zsolt mellé ülne újabb miniszterelnök-helyettesnek.

A jelenlegi ellenzék ugyanis csak a választásokon készül közös fellépésre, de az Országgyűlésben már külön frakciókban gondolkodnak. Ha úgy állna fel az új törvényhozás, hogy a mai Fidesz és a KDNP mellé még egy párt lenne szükséges a jobboldali kormányzás folytatásához, akkor a reménybeli hat “ellenzéki” frakció közül a Jobbik minden politikai kompromisszum nélkül átülhet a kormányoldalra.Ne felejtsük! A Jobbik ugyan nem szavazta meg az Alaptörvényt, de a NER-t létrehozó összes többit nagyon is. Krumpli ide, parizer oda.

Szociális demagógiában a szélsőjobb mindig remekelt. A baloldaliság történelmi lakmuszpapírja azonban az, hogy az adott párt képes-e együttműködni a nácikkal? Ugyanis baloldali párt semmiképp nem működhet együtt a nácikkal. Ha egy párt mégis, akkor az bizonyosan nem baloldali.

Nos, azt még nem tudjuk, hogy a Jobbik a Fidesz ellenzékbe előretolt helyőrsége, avagy trójai falova, de az már bizonyosan látszik, hogy az orbáni politika gyökeret vert a magyar országgyűlési ellenzékben is.”

Nyitókép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. április 18. 09:13
Éhes disznó makkal álmodik mondja a magyar közmondás. Szanyi kapitány saját vágyait vetitette ki a jobbikra, hátha Orbán elgondolkodik.
Bátya62
2021. április 16. 17:22
Máris hallani vélem: Gyengíti máris a moslékkoalíciót, tehát Fidesz bérenc.
Tibesz26
2021. április 16. 12:13
te meg azzal buktll le hogy egy sátáni kommunlista pártot akarsz létrehozni méghozzá a legsátánibb szemétlátával vajnai attilával döglyetek meg vajnai attilával és a kommunista sátánista bandáddal együtt a pokolban
rókabácsi
2021. április 16. 10:45
ügyes ellenhadművelet! ez fletónak szól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!