Keleti vakcinákat elfogadni nem EU-ellenesség

2021. május 02. 19:54

Őszintén nem értem, mi van a „brüsszeli” fejekben.

2021. május 02. 19:54
Bukovics Martin
Azonnali

„A tagállamok képviselői alkotta Európai Unió Tanácsán a világ szeme. Már csak rajtuk múlik, kiknek milyen formában lehet utazni nyáron az EU-ban. Az EU-s jogalkotás ugyanis olyan, hogy egy javaslatnak át kell mennie a Bizottságon, a Parlamenten és az EU Tanácsán is: ezért érdemes elmagyaráznia az Azonnali mellett más lapoknak is az olvasók számára, hogy ha az Európai Parlament megszavaz valamit, az különösen sokat nem jelent még.

Ez az Európai Parlament most négyötödös többséggel azt szavazta meg, hogy aki kínai vagy orosz vakcinával – azaz olyan oltóanyaggal, amelyre az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA) nem mondta rá az áment – lett beoltva, annak ne járjon automatikusan a korábban vakcinaútlevélnek nevezett EU-s digitális zöldigazolvány, és ne tudjon karantén-, teszt- és egyéb kötelezettségek nélkül utazni az unióban.

Őszintén nem értem, mi van a »brüsszeli« fejekben: a Sinopharm- és a Szputnyik V-vakcinákra ugyanis rámondta az igent egy EU-tagállam illetékes hatósága, az EU felépítése és működése pedig olyan, hogy a fontos kérdésekben az van alapvetően, amit a tagállamok akarnak, nem pedig az, amit »Brüsszel« majd egyszer tenni szándékozik. Lényegében a Bizottság zöldigazolvány-javaslata is erről szól: amely vakcinára az EMA rámondta az áment, az EU-szinten oké, minden mást meg döntsenek el a tagállamok. Ez azt jelenti, hogy lehetnek EU-s országok, akik elfogadják a keleti vakcinákkal oltottak papírjait, és lehetnek, amelyek nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsiráf
2021. május 03. 16:14
Jó cikk. Kiegészítés: Az OGYÉI-nek Eu-s jogszabályok alapján joga van illetékes hatóságként gyógyszereket törzskönyvezni, nem csak sürgős esetben: nemzeti eljárás keretében bármikor. Ez az igazolványosdi, mintha figyelmen kívül hagyná ezt, illetve jó figyelemelterelő eszköz. Másrészt a németek miért is akarják a szputnyikot gyártatni Illertissenben?
Héja
2021. május 03. 11:58
Én értem, te is Martin. Az EU vakcina-ügyben (is) üzleti-politikai érdekeket szolgál. A többi süket duma.
Vasalo
2021. május 03. 10:03
Hány gyorstalpalot kellene elvégeznie egy ilyen firkásznak, hogy észrevegye mi folyik Brüsszelben. Röviden összefoglalom. 1. kb 4-5 honappal késöbb kezdtek el a gyogyszergyárakkal tárgyalni. 2. kizártak a tárgyalásokbol, olyan embereket, akik évtizedek ota a gyogyszer kereskedelemben dolgoztak. ( és ingyen ajanlottak fel a segitséget). 3. nem értették meg Bill Gates tavaly márciusi szavait, hogy a járvány mérete miatt a magán gyogyszeripar KÉPTELEN ELLÁTNI A FÖLD LAKOSSÁGÁT vakcinával, ezért KÖZPÉNZBÖL KELLENE GYARTO KAPACITÁST ÉPITENI. Ugy látszik csak a bunko Trump értette meg, és épitetett EUs technologiával két nagykapacitásu gyarto üzemet. 4. Abban hittek, hogy a szuper modern fejlett europai gyogyszeripar fel tud mutatni valamit, ezért huzták az idöt. Mint kiderült a mai napig az egyetlen fejlett kontinens, ahol nincs saját vakcina ( az oroszokat most kihagyom). 5. Elkeseredettségükben, odaadtak az Oxford Zeneca csoportnak közel 7 mlrd Eurot a fejlesztésre ( ismerjük az eredményt) 6. Amikor a döntést hozták már két vakcinával milliokat oltottak be. Azokat a gyárakat meg sem szolitottak. 7. Titokzatos modon létrehoztak egy EMA nevü gittegyletet ( semilyen nyomát nem találom ki és mikor hagyta ezt jová) akik engedélyezik a vakcinákat. Az egyetlen feltétel a vakcinák adminisztrácios háttere. 8. Meglehetösen titkosan szerzödést kötöttek 6 gyárral, amiböl a mai napig 4 gyár tudott kétes mennyiségü vakcinát szállitani, minden következmény nélkül. 9. Továbbra is ignorálnak olyan vakcinákat amiket sok szaz millios példányszámmal oltottak be. 10. Még az elosztást sem voltak képesek tisztességesen megszervezni. ( voltak olyan országok, ahol a lakossagszamhiz viszonyitva majdnem 3x annyi vakcina jutott mint másoknak. 11. Egyetlen céljuk van fenntartani a piacot a kedvezményezett szállitoknak, és kiszoritani mindenki mást. 12. A mai napig nincs felelöse a disznosagoknak. 13. most meg megint egy pszeudo igazolványon (greenpas) dolgoznak, amit a tagállamok egy-két telefonhivással el tudnak intézni az EU honapok alatt még egy mintapéldányt sem tudott letenni az asztalra, illetve amit letett az semmire nem jo, kivéve a privát adathalaszatot. Azt hiszem mar ez a tucat+1 hiba is elég lenne, felbontani a szerzödéseket ezekkel a csalokkal.
még fokozza
2021. május 03. 06:54
Előkerült Martin!! Az LMP tudósító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!