Majdnem 100

2021. június 14. 18:03

Nem lehet mindenki nyelvzseni, nem lehet mindenki bizonyíthatóan dr.

2021. június 14. 18:03
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér blog

„Jó, jó, kiszemeltjük az angolt bensőleg »hiperpassziválja«. Továbbá, istenem, valahol (trehány diák volt?) elkallódtak némely fontos kvalifikációs papírjai. Mással is megeshet ilyesmi.

Nem lehet mindenki nyelvzseni, nem lehet mindenki bizonyíthatóan dr.

Viszont a neve kétségtelenül szép, sőt magyaros: Karácsony Gergely.

Ő az, aki felülről tekint a legtöbb emberre, ámbár ez nem azt jelenti, hogy azok is fölnéznek rá. Kizárólag a Fideszben tarthatják óriásnak, merthogy állítólag nemrég megkörnyékezték, nagy pénzeket fizetnének neki, ha nem nevezne be miniszterelnökjelölt-jelöltnek. Bizonyára rémülten fedezhették föl benne a hirtelen támadt politikai gólemet, az ellenzék várva várt Napóleonját, aki ellentétben Bonapartéval, ráadásul még colos is.

Lazsálásra csábuló, esendő fickóként csak irigykedhetünk rá: mi toljuk a szekeret rogyásig, hozzá meg pusztán azért dőlne a lé, nehogy már csináljon valamit. Ideális ajánlat, ám e gyümölcsöző semmittevést a dinamikus főpolgármester keményen visszautasította, s nyilván kellőképpen föl is háborodott rajta. Nincs az a pénz (a Fidesznél legalábbis), amiért éléről a székesfővárosnak, ha hí a haza, alkalomadtán ne távozna. 

Persze, hogy pontosan kik tették az ajánlatot, az éppúgy homályba vész, mint a szakiratai, avagy »hiperpasszív« nyelvtudása, mely szintet az angoltanárok egyébként ez úton is köszönve, gyorsan beiktatják oktatói portfóliójukba. No persze  p...ba (pokolba) az ördögi részletekkel, az a lényeg, hadd  lássa a nép, hogy a  Fideszben mennyire k...ra (kajakra) félnek tőle, hol van pedig még 2022 tavasza, az igazság pillanata? De lám ezek máris előre remegnek!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2021. június 14. 22:46
Még szerencse, hogy Karigecinek rinocéroszbőr van a pofáján.
Robertoo
2021. június 14. 22:12
Szellemes, gratulálok!
states
2021. június 14. 19:45
Tűpontos jellemzés balfaszgeriről.
wasserwoman
2021. június 14. 19:17
ez zseniális - „Ez az alak nem százas! Nézd már, mit művel!” "A nem százas kifejezés jelentése nem normális, nem komplett a százas valószínűleg a 100%-értelmi, szellemi képességű alakból rövidült. A kifejezésben a tagadószó és a melléknév nem forrtak össze, mint a nemdohányzó, , nemnumerikus . esetében, többek közt azért sem, mert a nem százas általában tagadó értelmű állítmányi szerepet tölt be a mondatban, nem minőségjelzőit"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!