Egyszerűen mondom: Németország egy erős ország

2021. augusztus 17. 17:06

Nem minden problémát „oldhatunk meg az emberek befogadásával.”

2021. augusztus 17. 17:06
null
Schmidt Mária
Facebook

„2015: »Egyszerűen mondom: Németország egy erős ország. Azzal kell nekimennünk ezeknek a dolgoknak, hogy már annyi mindent megoldottunk – ezt is megoldjuk! Megoldjuk, és ha valami az utunkba áll, akkor azt át kell hidalnunk, dolgoznunk kell rajta. A szövetség minden tőle telhetőt megtesz – a tartományokkal és a közösségekkel együtt –, hogy ezt véghezvigyük.«

2021: »Már eddig is nagyon sok afgán menekültet fogadtunk be, de azt hiszem, ki kell mondani, hogy ezt a kérdést másképp kell megközelítenünk.« »Afganisztánban a politikai tárgyalásokat elő kell előmozdítani« annak érdekében, hogy az ottaniak »lehetőség szerint békében élhessenek.« »Mi, Németország, természetesen nem tudjuk kompenzálni mindazt, ami Afganisztánban történik«. Hiszen nem minden problémát »oldhatunk meg az emberek befogadásával.«

Akkor most, hogy is van ez?”

Fotó: KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bpe
2021. augusztus 19. 15:07
jó, azért nagyobb lenne a baj, ha a két idézetet felcserélnénk..
daermon
2021. augusztus 18. 09:12
Tarzan erős! Csinálni másik lyuk! :D :D
Vakfolt
2021. augusztus 18. 09:06
Úgy van ez, hogy most tízezer darabot azért átvesznek. Hogy innentől mindenki afgán menekült lesz, aki a friccekhez igyekszik, az is biztos, mint ahogy a tízezer is több lesz. Úgyhogy tovább száguld a migrivonat!
szemlelo
2021. augusztus 18. 08:41
Tegnap este már ment a német köztévében a érzékenyítés. Egy Németországban élő afgán számolt be könnyek között arról, hogy most az egész családját kiirtják. Mutatott is képeket, számtalan gyerek, feleség és a nagyobb lányok persze mind csadorban. A végén a német bemondónő megnyugtatta a felizgult hallgatóságot, hogy már az egész család megkapta a bevándorlási engedélyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!