Gyurcsány fenyegetése

2021. október 20. 15:14

Aki Gyurcsánnyal fog össze, az készüljön fel mindenre.

2021. október 20. 15:14
null
Lakner Dávid
Magyar Hang

„A DK-vezér szavai nem önmagukban állnak, megvolt az elmúlt hetekben az előzményük. A legvilágosabban a DK-s macskatulajdonos fogalmazta meg ezt: »Azt vajon Márki-Zay Péter tudja-e, hogy a magyar választópolgárok nem szavaznak a miniszterelnök személyéről? A parlament alakulóülésén döntenek erről. Tehát mindenki szépen dőljön hátra, mert ha az ellenzék megnyeri a választást, és a DK meg a Jobbik úgy dönt, hogy ha MZP összeszarja magát, akkor sem lesz miniszterelnök, akkor nem lesz.«

Ne legyintsünk rá egyet, hogy a Márki-Zayjal szemben Dobrevre voksoló Homonnay Gergely nyilván első dühében írta ezt. Aki Gyurcsány Ferenccel és a Demokratikus Koalícióval fog össze, az készüljön is arra, hogy nem lesz egy perc nyugalma addig, amíg a volt miniszterelnök végleg fölé nem kerekedik. Lehet, hogy a fideszes propaganda éjjel-nappal infantilis stílusban gyurcsányozik, de ettől még Gyurcsány szerepe nem alábecsülendő. Főleg úgy nem, hogy az ellenzék egyik, ha nem a legerősebb pártja jelenleg a DK, ami az összefogás pártjai közül a legtöbb befutónak tartott egyéni körzettel rendelkezik.

Sokakkal ellentétben nem hiszek abban, hogy vasárnap itt valamiféle ellenzékváltás történt volna. Az, hogy nagy eséllyel a DK-nak lesz a legnagyobb frakciója az összefogás pártjai közül, nem ezt mutatja. Másrészt: kiket kellene tulajdonképpen leváltani az ellenzék soraiból? Ha a fő szempont az, hogy a 2010 előtt levitézlett figurákat, akkor leginkább a DK egyes politikusaival lehet probléma. De akár olyanokkal is, akik a legutóbbi önkormányzati választás után sorra bukkantak fel fővárosi vezető pozíciókban. Legyőzhette most a momentumos Orosz Anna a DK-s Gy. Németh Erzsébetet az előválasztáson, attól még utóbbi továbbra is főpolgármester-helyettes marad. Eközben viszont nem biztos, hogy a 2010 előtti idők bűneit az MSZP vagy akár a DK fiatalabb politikusain kell leverni. De az elmúlt tíz évben bőven lehettek olyan jobbikos vagy párbeszédes politikusok is, akikben a választó elveszthette a bizalmát. Az LMP-ről pedig ne is beszéljünk, már csak azért sem, mert létezésében igazán biztosak sem lehetünk.

Mindenesetre óvnék most a túlzott elbizakodottságtól, a győzelem megelőlegezésétől. Hitték már a 2018-as hódmezővásárhelyi MZP-győzelemkor is, hogy itt bármi történhet, akár ellenzéki kétharmad is. Nos, nem történt. A gyurcsányi mondatok pedig mutatják, hogy még belső küzdelemre is bőven lehet számítani. Ahogy fentebb is írtam, aki Gyurcsánnyal fog össze, az készüljön fel mindenre.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2021. október 21. 10:38
Eszerint a maradék Jobbik Jakab vezetésével és szószólóikkal ugyanaz a garnitúra mint Gyurcsány és a DK. A nagy beetetés nem most, hanem 2006 után volt. Most kerültek a helyükre!!!
confitür
2021. október 21. 05:31
Gyurcyányt a hülyék tarják életben. Már régen a szemétdombon lenne,ha nem volna 100 000 szerencsétlen hülye aki minduntalan támogatja a szavazatával. Ezeknek az embereknek ki kellene gyógyulni az elmebajukból,hogy végre egy potenciális bűnelkövetőtől megszabaduljon az ország.
Rácz Gabriella
2021. október 20. 23:27
Katyvasz az egész ellenzék. Mit kívánnak tenni a migrációval? - ezt a kérdést kell minduntalan föltenni nekik...
Istók3
2021. október 20. 19:47
"Lehet, hogy a fideszes propaganda éjjel-nappal infantilis stílusban gyurcsányozik, de ettől még Gyurcsány szerepe nem alábecsülendő." Muszáj volt egy kicsit Fideszeznie. Úgy Fideszezett, hogy közben hülyét csinált magából: "lehet, hogy eddig azt mondtuk, hogy a Fidesz elvtelenül gyurcsányozik, de nem volt igazunk."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!