A nők elleni erőszakot a patriarchális társadalmi rend felszámolásával lehetne megszüntetni

2021. november 26. 08:13

Meg nem kellene komolyan venni, amit a kígyós könyv ír a férfiról, a nőről meg az eredendő bűnről.

2021. november 26. 08:13
null
Homonnay Gergely
Facebook

„A nők elleni erőszakot a patriarchális társadalmi rend felszámolásával lehetne megszüntetni. Nem kell megijedni, a Felvilágosodás korában ez már elkezdődött, a Nagy Francia Forradalom volt a folyamat első igazi mérföldköve. Meg nem kellene komolyan venni, amit a kígyós könyv ír a férfiról, a nőről meg az eredendő bűnről. (Ez utóbbi egy elég aljas húzás volt. Mentségére szóljon az elv kiötlőjének, hogy fogalma nem volt, hány milliárd embert fog ez tönkretenni több évszázadon keresztül). Az erőszaknak szerintem amúgy sem kellene, hogy helye legyen az életben. Meg át kellene gondolnunk, azokat a hatalmi viszonyrendszereket, melyek a társas kapcsolatainkat is átszövik.

Magyaroszágon az elmúlt 10 évben a témában nem történt előrelépés, visszalépés annál inkább. A világ országaiban a férfiak és a nők helyzetének összevetéséről évente kiadott Global Gender Report szerint a nők helyzete Magyarországon évről évre romlik. Már a  többségében muszlim, közép-ázsiai országokban is évről évre jobb nőnek lenni, mert a kormányzat nem akarja a nőket a férfiaknak alávetni. Európában sereghajtók vagyunk, de megelőz bennünket Azerbajdzsán és Kirgizisztán is.

A Fidesz nemcsak ellop mindent, ami mozdítható, meg még több évtizedre a haveroknak átadott koncessziókkal azt is, ami nem mozdítható, maffia államot hozott létre, megszerzett jogokat vesz el társadalmi csoportoktól, a nőket a férfiakkal nem is tekinti egyenrangúnak. Emlékezzünk Orbán minden nőt megalázó mondatára, amikor lesajnálóan kijelentette, hogy nőügyekkel nem foglalkozik.”

Nyitókép: pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ValakiValahonnan
2021. november 27. 07:54
Kígyózik a kígyómánia.
Augustus1
2021. november 26. 18:29
Igenis a védelmembe veszem ezt a homokost. Mert mindenki jó valamire. Ő nevezetesen arra, hogy tanulmányozható rajta, hogyan veszi el az ember józan eszét a gyűlölet, ha hagyja magán eluralkodni.
Hannibal
2021. november 26. 17:47
Egy feminista nőnél csak egy feminista "férfi" szánalmasabb.
Pitypangocska
2021. november 26. 17:08
"...kígyós könyv..." Nagy hülye vagy Te, pajtás. Megnéznélek, amikor majd remegve ott állsz... és egész földi létedet megbánod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!