Az ördög ügyvédje professzionális módon oldotta meg, hogy ne legyen követhető

2021. december 30. 12:00

Miközben egészen amatőr hibákat vétett.

2021. december 30. 12:00
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Szóval.  Bármilyen kritikai képességet igénylő szakmában, így az újságírásban is a legeslegelső elsajátítanivaló az, hogyha egy közlő nagyon el akar hitetni magáról valamit, akkor azzal kapcsolatban azonnal kételynek kell támadnia. 

»Az ördög ügyvédje« nevű Facebook-oldalt napokkal azután indították, hogy az ugyanilyen nevű blog élesedett. Az a blog, amelyik csupa olyan információt közölt – és ha ezt máshonnan nem, akkor Dezső András cikksorozatából tudhatnák a tisztelt kollégák –, amelyről a Fidesznek rég tudomása volt, és mind a tálalásra, mind az időzítésre komoly ráhatással bírt.

Ezzel szemben a Fb-oldalon még egyetlen érdemi információ nem látott napvilágot, a legexkluzívabb az volt, hogy mikor figyelje a közönség a blogot. Ezt viszont megkaphatta az oldalnak küldött üzenetben is. Ezen felül szemlék, olyasmik, amiket mások nyomoztak ki és szövegelések. Az önkormányzati választás után pedig annyi sem, csak az antiorbánista közvélemény egyes bugyraiban terjedő pletykák és utalások. Ja, meg »maradj otthon«

Tudható az is, hogy az eredeti Ördög ügyvédje hihetetlenül professzionális módon oldotta meg, hogy ne legyen követhető, miközben egészen amatőr hibákat vétett, amelyek miatt konkrét személy(ek)re terelődött a gyanú. Olyanokra, akik a jogkövetkezményeket nem, de bizonyos körökben az ezzel járó dicsőséget nagyon is szívesen vállalják. Maradnak tehát a sejtetések, a félszívű cáfolatok, a kettős beszéd.

És akkor megérkeznek a túlképzett hírszerkesztők, akik amikor megjelenik egy poszt a fészbukon, elkezdik fenntartások nélkül írni a cikkeket, hogy megint kinek üzent az »Ördög ügyvédje«. Ezt az (ál)hír-újrahasznosító tevékenységet művelik sajtószerte. És más témákban, olyanokban, amelyekről azt gondolják, hogy egy médiamunkásnak végképp semmi tudása ahhoz, hogy kétségei legyenek, még inkább ez van. Ez esetben legalább néhány helyen felgyulladt a vészlámpa.

Dicséret. A 24, a 444, az ATV és a Telex nem tudósított a posztról. S noha ez csak egy Fb-oldal, és annak ellenére, hogy nem is információként kezeltem az egészet, hanem éppen ellenkezőleg, megjegyzem, én sem írtam nevet. Ugyanis a célba vett személynek (akiről mindegy, hogy ki és mit gondol) van több gyereke is. Akire ezt az Fb-oldalt rázúdították végül, és ellátja ezt az aljafeladatot, pedig csak egy macskája. Az se itthon.”

Fotó: Behrouz MEHRI / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2022. január 03. 13:11
A macskás buzinak annyi.
Nagyiellenszélben
2022. január 01. 08:18
Miért is kell állandóan osdatni a rászáradt szartól, fekete pártot? mint Ágnes asszony, a bűn nem mosható ki, csak rajta, akik még próbálkoznak...
zoles
2021. december 31. 22:10
Ez a macskás emberke MZP-nek a kebelbarátja lett.
quimby
2021. december 31. 14:23
"ellátja ezt az aljafeladatot, pedig csak egy macskája. Az se itthon.” Homonnay.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!