Felelősség

2021. december 20. 22:14

Vegyük például a kormányt, amelyik legszívesebben semmit sem tenne a járvány ellen.

2021. december 20. 22:14
null
Horváth Gábor
Horváth Gábor
Népszava

„Vagy annak teljes hiánya. Vegyük például a kormányt, amelyik legszívesebben semmit sem tenne a járvány ellen, mert minden egészségügyileg racionális lépés fékezi a gazdaság bármi másnál fontosabb szárnyalását. Az emberek különben is utálják az oltást, a maszkviselést meg a távolságtartást, az ilyesmi csak árt a miniszterelnök népszerűségének. Igaz, a megbetegedési és halálozási adatok katasztrofálisak, de mit van mit tenni, ilyen az élet, s ami a végét illeti, az szomorú, ám elkerülhetetlen.

Közben a fővárosban extra szigorításokat léptetnek életbe, gyakorlatilag vészhelyzetet hirdetnek, az ellenzéki főpolgármester kénytelen magára vállalni a népszerűtlen intézkedéseket, mert valakinek mégiscsak csinálnia kell valamit, hogy ne parkoljanak megint hűtőkamionok a kórházak halottas kamráinál. Jön a negyedik, ötödik meg ki tudja hányadik hullám, az mégsem lehet, hogy a nép által megválasztott vezetőkként zsebre dugott kézzel, fütyörészve nézzük, amint honfitársaink ezrei levegő után kapkodva múlnak ki a tüdőosztályokon.

Persze az Egyesült Királyságról, Boris Johnsonról és Sadiq Khanról van szó.”

Fotó: Jeremy Selwyn / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2021. december 21. 17:46
Nepszarra vagytok !
PaSa
2021. december 21. 14:57
Na, látod Gáborkám ez a különbség a két kormány között. Még szerencse! Üdv: Pakála, mint ügyvéd
Parm
2021. december 21. 13:24
De ki olvassa ezt a Népszavát? Ki tartja el ezeket a selejteket? Mert a lap bevétele biztos nem elég rájuk... Kurvára nem lenne kár értük, ha mennének a lecsóba.
zakar zoltán béla
2021. december 21. 11:17
te várkonyi alkonyi ki mocskolta az oltást ki beszélt ellene ki kúszott-mászott mint egy gyík a komáromikincselászló savas kádban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!