Már érezni is, ettől mennyire tisztulnak

2022. január 25. 14:08

Sajnálom szegény asszonyt, Bangóné Borbély Ildikót, hogy így, télvíz idején, a nagy csata előtt bő két hónappal, lapátra tették.

2022. január 25. 14:08
null
Galló Béla
Galló Béla
Mozgástér blog

„Szakértelmére és erkölcsi mércéjére büszke pártja egyik kipróbált, régi harcosán statuált példát ezzel, amelynek soraiban ő – méltán válva ki a hasonszőrűek közül – mindig oly tömény és setét elszántsággal harcolt.

Egyszer a felfázást is kockáztatva, hasmánt a hideg kövön küzdött a diktatúra ellen, benn az elnyomás média-barlangjának kellős közepén, máskor meg már korán reggel csillogó szellemességgel titulálta patkánynak az ország egyik felét, és még ezen kívül is sok-sok vonatkozó nemes tettét jegyezhette fel a krónika.

Neve ily módon kétségtelenül fogalommá lett, e tekintetben talán még a rá leginkább hajazó Kunhalmi Ágnest is megelőzte, csakhogy hiába, mert jött a határozat, hogy neki bizony annyi. Odafönt valakik kérlelhetetlenül kimondták rá, hogy Bangóné politikailag immár nincsen többé. Ezek után merjen még azzal vádaskodni valaki, hogy ebben a pártban mindent szabad!

Asszonyáldozatuk persze nyilván korántsem öncélú, csak a kezdetét jelentheti egy szélesebb körű, nagy ívű ellenzéki megtisztulásnak. Diploma-stiklikkel, lenyúlt szakdolgozatokkal, hiperpasszív nyelvvizsgákkal telisteli az ellenzéki padlás, mindenki tudja ezt.

Ideje hát, hogy az új helyek elosztásának nehéz feladata előtt tiszta vizet öntsünk a másik poharába. A mi térfelünkön legyen makulátlanul patyolatfehér a konkurencia!”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gondnok
2022. január 26. 17:25
Vajon ha nyeri a körzetében az előválasztást is kifeszített a szűrét?
lilla
2022. január 25. 22:16
Amugy ez is igeretesnek igerkezik tole: MI LETT VELED SZOCIÁLDEMOKRÁCIA? https://www.terrorhaza.hu/hu/kiadvany/mi-lett-veled-szocialdemokracia A világ a Nagy Újrakezdés (Great Reset) neoliberális kísérletét nyögi, amit a harmadik utas szociáldemokraták teljes mellszélességgel támogatnak. Válaszúthoz érkeztek. Önfeladásuk visszatükröződik társadalmi támogatottságuk vészes apadásában. Vagy szakítanak a neoliberalizmussal, vagy tovább csúsznak lefelé a hitelességi lejtőn. Nincs harmadik út.
Zozi
2022. január 25. 20:49
Az irány jó! Mire mindenkit kiszórnak, nem is marad ellenzék. :) Erre is gondoltak természetesen, ezért Maki minden utcafórumon doktorá avat újabb aktivistákat.
u.cserkész
2022. január 25. 16:58
" mennyire tisztulnak " Ahhoz nem egy proli bunkó kizárása szükséges, hanem lángszóró.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!