Ez a kormány folyamatosan a Rubiconban tapicskol

2022. február 23. 15:02

Az Iványi-ügy kapcsán felmerül: átlépte-e ezzel a kormány a Rubicont?

2022. február 23. 15:02
null
Lendvai Ildikó
Hírklikk

„Nézem az Egyenes beszédet. Két beszélgetést láttam, a kettő együtt igazi országértékelés. Az elsőben két politológus szól az Iványiék elleni orvtámadásról. A kormányszócső Kiszelly Zoltán már nem tud meglepni. »A hatóságok teszik a dolgukat.« »Az adóhátralékot be kell hajtani.«

Ez egy igazi aranypofa, a mulatság kimeríthetetlen forrása! Teszik a dolgukat? Elhiszi valaki, hogy ez csak rutin, Orbán nem is tud róla, nem kellett vele egyeztetni, a híresen független szellemű Tállai magától szánta rá magát a teljesen értelmetlen, csak a fenyegetést szolgáló akcióra? Ugyan!.

És mégis, mi a fene volt a dolguk? Az elkobzott papírokból és számítógépekről semmi olyat nem tudnak meg, amit ne tudnának. Iványiék az összes bevallásukon szerepeltetik az elmaradt adó- és  járulékbefizetést. Az elmaradás oka, hogy a kormány a bírósági ítélet ellenére sem fizeti ki a nekik járó 12 milliárdot.

Vagy az elmaradt adót jöttek behajtani? Tessék mondani, kitől? A hajléktalan szállón menedéket keresőktől? Az ingyenebédben reménykedőktől? Az óvodásoktól? Vagy lefoglalják a szegény családoknak gyűjtött használt ruhát, az adományainkat?

Menj oda, kedves Kiszelly, a főnökeiddel együtt, és vedd el magad!”

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2022. február 24. 10:47
Ahhoz képest, hogy szegény édesanyádat a Somor-patakban találták meg, holtan, pofátlanság a Rubicont emlegetned.
Cséfy
2022. február 24. 09:33
--
Csendőr
2022. február 24. 08:49
"Elhiszi valaki,hogy ez rutin,Orbánnal nem kellett egyeztetni"A régi komcsi beidegződésből egyszerűen képtelen Ildikó kilépni.Ő nagyon jól tudja cenzori múltjából,hogy a komoly kérdések eldöntése Kádár asztalán landoltak.Egyszerűen nem tud egy más világot elképzelni,vagy nem akar,mivel abban szocializálódott.Ja és ezzel a múlttal állandóan a demokrácia hiányáról és diktatúráról károg.Ezek és a hozzá hasonlóak nem sorolnám a neveket,mert sokáig tartana,nem érzik,nem értik az erkölcsiség egy parányi szikráját sem.
Akrabu17
2022. február 24. 08:14
Banya te nagyon hülye vagy!! Iványi adót csal majd az állam fizesse ki. menj a picsába!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!