Az EU neokolonialista támadása Magyarországgal szemben

2022. február 18. 14:04

A gazdasági zsarolás célja a magyar választások befolyásolása.

2022. február 18. 14:04
Frank Füredi
Frank Füredi
Spiked

„Senkit se lepett meg, hogy az erősen átpolitizált Európai Bíróság a héten úgy döntött, hogy Magyarország és Lengyelország több mint ezer milliárd euró uniós támogatástól eshetnek el, mert nem hajlandók betartani az EU úgynevezett alapértékeit. 

Az EUB mindig is egy politikai testület volt. Semlegesnek látszó bírói ítéleteivel az uniós oligarchák politikai érdekeit szolgálja. Most a mindig hűséges bírák úgy ítélték meg, hogy Brüsszel visszatarthat uniós forrásokat, ha a tagállamok megsértik a bírói függetlenséget, a migránskvótákat és az LMBT-jogokat érintő törvényeket. Az EUB úgy döntött, hogy az EU továbbra is visszatarthat 7,2 milliárd eurót a koronavírus-segélyalapból. A döntés továbbá Magyarország következő uniós költségvetéshez való hozzáférését is veszélyezteti. 

Bár az uniós bürokrácia, illetve Magyarország és Lengyelország között régóta fennállnak ellentétek, a bírósági ítélet időzítése sokatmondó. E gazdasági zsarolás egyik legfontosabb célja az április 3-i magyar országgyűlési választások eredményének befolyásolása.

Azzal, hogy az uniós támogatások megnyirbálásával fenyegetőznek, – az uniós források Magyarország éves GDP-jének nagyjából öt százalékát teszik ki – az Európai Bizottság és Bíróság a magyar választóknak üzen. Az üzenet a következő: mindenki szavazzon Orbán Viktor kormánya ellen, különben Magyarország népe súlyos gazdasági következményekkel néz majd szembe. Az uniós oligarchia a magyar gazdasági kilátásokkal kapcsolatos borúlátásával rendszerváltoztatásra ösztönöz. Ezt a fenyegetést Orbán egyértelműen felismerte, aki a döntés előtt arra figyelmeztetett, hogy az EU „dzsihádot” folytat kormánya és mások ellen is, akiket nem kedvel.

Az Orbán-kormány ellenzéke örül az EUB segítő kezeinek. Valószínűleg azzal érvelnek majd, hogy ha áprilisban nem választják meg őket, Magyarország gazdaságilag elszigetelté válik. 

Előfordulhat, hogy az EU beavatkozása nem hozza el az elvárt eredményeket. A magyar választók jelentős része tudja jól, hogy a döntés a magyar belpolitikába történő külföldi beavatkozás eszköze. Tehát amikor az EU azt mondja, hogy „álljatok be a sorba vagy vége”, a magyar állampolgárok nagy része nem adja be a derekát és nemet mond a zsarolásra.

(…)

Itt Nyugaton, akik kiállunk a szabadság mellett, szolidaritást kell vállalnunk Magyarországgal és támogatnunk kell az ország önrendelkezéshez való jogát.” 
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. április 21. 18:49
A rokhadó ,korhadó állibsi nyugat akit megöl a BLM,LMBTQ,állibsizmus,meg a genderőrület,meg a migri,meg a lustaság, meg a....
Svalbard
2022. április 19. 19:44
Nem érzi az EU, mennyira kontraproduktív döntést hozott. Én nem tudom, hogy a bírói függetlenség itthon meglett volna-e sértve. Lehet igen, lehet nem. A másik két kérdés viszont húsbavágó! S arra jön még Márki-Zay-nak a "mennyi migránst telepített be a Fidesz" kampánya... Hát hajrá! A Moslékra már saját maguk miatt se szavaznék, hát még a fenti két témával terhelve úgy, hogy azt az EU is megerősíti.
csulak
2022. április 06. 16:31
az EUt idiotak, es degenerlatak vezetik, jo onnan meg nem erkezett normalis embernek
csulak
2022. március 04. 15:20
https://www.youtube.com/watch?v=dsq7_epNKPo
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!