„Végigpörgettem a fejemben, hogy egy agyament huligán megtámad, leránt a földre és rugdalni kezd” – Perintfalvi Rita esete a holland fociultrákkal

2022. október 28. 19:41

A teológus végül túlélte a találkozást a huligánokkal.

2022. október 28. 19:41
null

Perintfalvi Rita a Facebookon számolt be arról, hogy Grazban focihuligánok tömegeivel találkozott össze. 

Végül túléltem! Szembe találtam magam 2000 holland focihuligánnal graz főutcáján! Szerintem ilyesmi is csak velem történhet! Tegnap este kb. 6 órakor elindultam a grazi lakásomból egy a főtér közelében levő étterembe, ahol a kollegáimmal akartunk megünnepelni egy sikeres közös projektet” – kezdte bejegyzését a baloldali aktivista. Így folytatta: „Lezárás. Okés. Innen kb. 10 perc sétányira van az étterem, gyorsan odaérek, kicsit szaladok – gondoltam. S mivel annyira igyekeztem, tényleg nem tűnt fel elsőre semmi különös.

Feltűnt, hogy ennyit még soha nem láttam belőlük ebben a városban. Rendőrségi furgonok, autók, kisbuszok parkoltak az út mindkét oldalán. Aztán jött egy hatalmas, éles fényekkel kivilágított hatalmas autó, nem bírtam kivenni, hogy micsoda. Talán egy óriási terepjáró lehetett”.

„Akkor kezdtem elbizonytalanodni, amikor jobban meg tudtam figyelni a velem egyenesen szemberohanó csődületet. Talán kétezren lehettek – az újságok utólagos híradásai szerint – , szinte kizárólag csak férfiak, talpig feketébe öltözve rohantak előre. Nem mentek, hanem erőt mutatva rohantak. Többen fekete álarcot viseltek vagy sísapkát húztak az arcukba és ordítottak, mint az állat. A nyelvet nem is értettem. De német volt. Aztán megláttam a tömegben

Perintfalvi tudatta követőivel, hogy ekkor már kifejezetten veszélyben érezte magát. 

Tudjátok, amikor a szarvas elkezd futni a tigris elől és a tigris megérzi a félelmét. Na, akkor már nincsen esélye” – fogalmazott.

„Párszor végpörgettem egy filmet a fejemben, amin magamat láttam amint egy agyament huligán megtámad és leránt a földre és elkezd rugdalni, akkor kb. 2 percem belül odaér egy rohamrendőr, feltéve persze, ha meglát vagy meghall engem, na, de addig azért elég komoly sérüléseket szerezhetek. De továbbra is arra gondoltam, hogy nem, akkor sem félek! Határozott leszek, az arcukba nézek és megyek előre. Kész” – írta. 

 

Nyitókép: Facebook

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alphaville
2022. október 30. 12:08
Azért az orbáni diktatúrát valahogy bele kellett volna szőni.
ginacica
2022. október 30. 00:30
dobjátok a padlóla le! nagyon dulván!
Házam Hazája
2022. október 29. 21:40
Most leírtad, hogy egy senki vagy.
Zoltan70
2022. október 29. 19:49
Nem kell félned Rita, hidd el, hogy nem létezik olyan férfi ezen a bolygón, amelyik dupla gumikesztyű és szkafander nélkül hozzádnyúlna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!