Hiába a primitív kormányzati hazudozás

2022. november 22. 06:17

Ültem és hagytam, hogy a zene elvigyen magával és elhitesse, van még értelme az életnek.

2022. november 22. 06:17
null
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Facebook

„Mára a Rumbach Zsinagóga Erzsébetváros igazi, csodálatos kulturális és művészeti centrumává vált. Gyönyörű előadások, nagyszerű koncertek, világhírű művészek. Ezen a héten a Fesztiválzenekar adott három felejthetetlen koncertet Fischer Iván vezényletével. De emellett voltak francia sanzonok, japan tangó, klezmer és vasárnap este a lélegzetelállító Snétberger Ferenc. A gitár, ami hol zokog, hol ujjong, hol suttog a kezében. Csak ültem és hagytam, hogy a zene elvigyen magával, hagytam, hogy elhitesse velem, van még értelme az életnek.

Hiába tombol a háború a szomszédban, hiába a félelem a sötét és hideg téltől, a rettegés az elszegényedéstől, hiába a primitív kormányzati hazudozás, nekünk van itt egy közös otthonunk, ahol kiállunk egymásért, ahol segítünk egymáson, ahol támogatjuk egymást, ahol az újjáépült gyönyörű Rumbach zsinagóga azt tanítja nekünk, hogy van remény és van jövő. Itt, ebben a hazában. Nekünk, mindannyiunknak. Éppen ezért ilyen estéken különösen büszke vagyok arra, hogy Erzsébetváros polgármestere lehetek.”

Fotó: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2022. november 29. 00:51
Annyira azért nem sikerült ellazulni, ha az egészből csak egy orbánozást sikerült kikerekíteni.
kailniris
2022. november 22. 20:22
A tiédnek már nincs értelme.
linkeloe
2022. november 22. 20:10
A szó amit keresel az a : Köszönjük! Te hitvány féreg Niedermüller!
csulak
2022. november 22. 17:35
mocsok patkanyarcu gazficko!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!