Aggódom a német jogállamiságért

2022. december 20. 06:09

Németország egyre inkább úgy néz ki, mintha az NDK kebelezte volna be az NSZK-t.

2022. december 20. 06:09
null
Vida Ákos
Magyar Nemzet

„Sokan a mai napig úgy tekintenek Németországra, mint egy mintaállamra, ahol jogállam és szabadság van, jól élnek az emberek, és ahol politikai stabilitás és nyugalom tapasztalható. De ez az idealizált kép mára már elavult, és olyan, mint a délibáb. Németország ma egyre inkább úgy néz ki, mintha a néhai NDK kebelezte volna be a nagy hal NSZK-t, és emésztette volna meg annak egykor szabad, demokratikus társadalmi rendjét. A politikai korrupció is oly mértékben elburjánzott, hogy Vera Jourová uniós biztosnak inkább a német kormány tagjainak és egyéb politikusainak disznóságaival kellene foglalkoznia, mert a baloldali kormánykoalíció tagjainak is van elég zűrös ügye. Segítek is neki néhány példával, hogy könnyebb legyen a munkája. Persze egyáltalán nem biztos, hogy időt szakítana erre is, mivel neki a lengyel és a magyar kormányok, politikusok üldözése a fő feladata. (...)

Képzeljük el, mekkora balhé lenne abból, ha Magyarországon a rendőrség hasonló módon felforgatná valamelyik ellenzéki párt irodáit, lefoglalna számítógépeket stb. A holland miniszterelnök Rutte vagy a belga EP-képviselő Verhofstadt azonnal a nyakunkra küldené az EU magánhadseregét, a European Gendarmerie Force embereit, hogy megvédjék az ő értelmezésük szerinti jogállamiságot.

De a német Zöldek is a saját klientúrájukat etetik jól fizető állásokkal. A Junge Freiheit megírta, hogy a szövetségi kormány a CDU/CSU parlamenti frakciójának kérdésére beismerte: az ökolobbisták egyre inkább beszivárognak a kormányhivatalokba. A jelzőlámpa-koalíció egy éve alatt 17, eddig környezetvédelmi civil szervezetekben (BUND, Green­peace, Agora Energiewende, Bio­land és a ­Deutsche Umwelthilfe) tevékenykedő aktivista kapott jól fizető pozíciót különböző minisztériu­mokban. A legtöbbet a zöldpárti Cem Özdemir vezette mezőgazdasági minisztérium szívta fel.

De ugye a korrupció gyanúja fel sem merülhet?! A kérdésre az adott okot, hogy Annalena Baerbock zöldpárti külügyminiszter még március elsejével különmegbízott államtitkárként felvette a Greenpeace korábbi amerikai állampolgár főnökét, Jennifer Morgant, aki sebtiben, két nappal hivatalának elfoglalása előtt megkapta a német állampolgárságot. Robert Habeck gazdasági minisztériumában olyan volt NGO-aktivista kapott zsíros államtitkári állást, mint az ökoszocialista Sven Giegold, a szélsőbalos Attac káoszcsapat egyik alapítója vagy Patrick Graichen, az Agora Energiewende zöld lobbiszervezet egyik vezetője. De ezek is biztosan jogszerűen történtek, ugye, Jourová asszony?! Nekik nem kell korrupcióellenes hivatalt létesíteniük?!”

Nyitókép: Bernd von Jutrczenka / DPA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. december 21. 08:17
Gott mit uns .
jozsi100
2022. december 21. 07:04
Már 2017-ben mondotta nekem egy német nyugdíjas, hogy Németországban a kis hal megette a nagy halat.
LancelotDuLac
2022. december 20. 18:53
"Aggódom a német jogállamiságért" - én a magyar jogállamiságért" a német le van szarva és ők köszönik jól vannak, alig van infláció és átlagban 5x annyit keresnek, mint a toprongyos magyarok!
olajfa1
2022. december 20. 14:54
ELADTÁTOK NÉMETORSZÁGOT! megkaptátok mind a harminc ezüstöt!!!! Vihetitek a kötelet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!