Kiengedte a Fidesz a börtönből Budaházyt, ezzel potenciális riválist is kreált Toroczkainak

2023. május 03. 11:18

Visszatérésével azonban hosszabb távon éppen azoknak a politikus barátainak okozhat fejfájást, akik már nem az öntörvényűségre, hanem a professzionális politizálásra építik a Mi Hazánkat.

2023. május 03. 11:18
null
Dezső András
Dezső András
HVG

„Lóháton hagyta el a börtönt, pár napra rá pedig már a Mi Hazánk budapesti majálisán díszvendégeskedett a terrorizmusért elítélt Budaházy György, akinek Novák Katalin államfő – a pápalátogatásra hivatkozva és időzítve – kegyelmet adott. Budaházy nem csak egyszerű díszvendég volt a Toroczkai László vezette Mi Hazánk rendezvényén, hanem valóságos sztár: a párt szimpatizánsai ölelgették, csókolgatták őt, fotózkodtak vele.

»Utcán megállítanak, boltban odajönnek, és azt látom, hogy mindenki örül. Nem úgy örül, hogy engem sajnál, hanem mint hogyha ő is egy kicsit győzött volna.

Azt érzem, hogy az egész nemzeti oldalnak ez egy közös győzelem volt, még a fideszeseknek is«

– mondta a majálison, ahol valójában nem Toroczkaiék, hanem Budaházy miatt jelent meg a sajtó nagy része.

Novák Katalin politikai döntést hozott, amelynek nagyon rossz a társadalmi üzenete. A köztársasági elnök egy olyan elítéltnek adott kegyelmet, aki a mai napig koncepciós eljárásként emlegeti az ellene folyó pert, noha a bűnösségét minden bizonnyal a neki kegyelmet adó államfő sem kérdőjelezi meg. Novák Katalin tavaly decemberben már tesztelte a közvéleményt, amikor eljárási kegyelmet adott a Budaházy-per hét, kisebb súlyú bűncselekményekkel vádolt szereplőinek. Akkor azzal érvelt, hogy »az előzetes letartóztatásban töltött idő és a 13 éve tartó vesszőfutás az érintetteket és családjaikat alaposan megpróbálta«.”

Nyitókép: STR / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2023. május 03. 22:27
dezső ez a hébér kóser .sóher, sódar, senki ,aki nem állt fel a Nélküled c. dal éneklésénél:, Én is migráns vok -mondta .
blackgarlic
2023. május 03. 21:57
Az a lényeg, hogy tőletek több szavazatot fognak elvenni HVG-s majom
erossvass
2023. május 03. 20:38
Virágozzék minden virág! Vagy már nem ez e jelmondat arrafelé...?
Lajoss
2023. május 03. 20:26
A terrorista-simogató rezsim..újabb hungarikum..:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!