Fukuyamától úgy tudom, hogy demokrácia az, ha a nép maga választja meg a vezetőit

2023. május 17. 09:01

Akkor is, ha ez döntés nem illeszkedik egy bizonyos kultúrkör trendjébe.

2023. május 17. 09:01
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Elnézést, de én FUKUYAMA-tól minden liberalizmus atyjától úgy tudom, hogy demokrácia az, ha a nép maga választja meg a vezetőit. Magyarán maga dönt a sorsáról még akkor is, ha ez döntés nem illeszkedik egy bizonyos kultúrkör trendjébe és nem tetszik másoknak.”

***

 

Fotók: Ficsor Márton

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. május 17. 21:52
"Fukuyamától úgy tudom, hogy demokrácia az, ha a nép maga választja meg a vezetőit" XDDDDDDDD a félrevezetet nép a helyes kifejezés és egy 4 éve tartó rendeleti kormányzást, átírt senkivel sem egyeztetett választási törvénnyel, soha nem lehet demokratikus vezetésnek nevezni. Sőt maga a kormányfő bevallása szerint is illiberális államot épít! vagyis a demokráciát hírből sem ismerik.
dakotasámán
2023. május 17. 13:14
"de én FUKUYAMA-tól minden liberalizmus atyjától úgy tudom, hogy demokrácia az, ha a nép maga választja meg a vezetőit." hát ja, tompika. a jól tájékozott és alapos ismeretekkel felvértezett nép választotta meg hitlert is és zorbánt is, a 2 fasiszta diktátort. az eredmény közismert és nem túl biztató.
kiss.istvan770
2023. május 17. 12:54
"... FUKUYAMA-tól minden liberalizmus atyjától úgy tudom, hogy demokrácia az, ha a nép maga választja meg a vezetőit." Úgy látszik FUKUYAMA is hallott valamit az ókori görögökről, mielőtt meglibbant :) A diktatúra pedig az, ha a kisebbség megdönti a többség által választott vezetők hatalmát. Ezzel próbálkozik külföldi segítséggel az "ellenzék".
Lajoss
2023. május 17. 12:10
Biczitomi,a fizetett,neres szoponc..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!