Az orosz állam gyengeségét nem a pancserpuccs mutatja

2023. június 26. 20:06

Inkább az, hogy egy ilyen alak ilyen helyzetbe juthatott.

2023. június 26. 20:06
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Ahhoz, hogy bonyolult eseményeket megértsünk, szerintem első munkahipotézisként érdemes abból kiindulni, hogy a dolgok igen gyakran pontosan azok, aminek látszanak. Nem mindig persze, a nagypolitika szívesen alkalmaz megtévesztő játszmákat, mégis azt tapasztalom, hogy a külső szemlélő rendre összetettebb gondolkodást tételez föl a politikai szereplőkről, mint ami a jelenségek mögött húzódik.

Hajlok rá, hogy az egynapos Prigozsin-lázadást is annak tartsam, aminek látszik: pancserpuccsnak, egy kisstílű bűnözőből lett vendéglátósból lett zsoldosvezér akciójának, aki tökéletesen félreértette a saját pozícióját és a közvélemény érzéseit. Aki azt hitte, hogy Moszkvában virágszőnyeg fogadja majd, mint a nép igazságtevő fiát, Putyin a Vörös téren tűzi a mellére az Oroszország Hőse nagycsillagot, miközben Sojgu és Geraszimov kegyelemért könyörög a lábainál.

Ha így van, az orosz állam gyengeségét nem a pancserpuccs mutatja, inkább az, hogy egy ilyen alak ilyen helyzetbe juthatott, éveken át egy kisebb hadseregnek parancsolhatott.

De lehet, hogy tévedek, és a CIA szervezte az egészet, hogy megbuktassa Putyint, és az is lehet, hogy Putyin szervezte az egészet, hogy megbuktassa a CIA-t, de az sincs kizárva, hogy a háttérhatalom csinálta, hogy megbuktassa a CIA-t és Putyint is. Kizárni egyiket sem lehet.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sarzal
2023. június 27. 18:47
ez a pali pár napja éppen hős szabadságharcos volt....most meg "egy ilyen alak" azt gondolom ha valamiféleképpen nyerő lett volna az akciója Kijevben nem sokat kellett volna egy szép nagy durranásra
szintetikus
2023. június 27. 14:26
Putyin a bátor elfutott, Bátran elszaladt el ő! A vész láttán ahogy tudott Farkát behuzva elfutott úgy messzire s ina szakadt midőn nyulként bátran szaladt előre csak lassan jutottt mert közben töbször elcsuszott a bátrak bátra hőőős Sir Putyin!
Akitlosz
2023. június 27. 10:40
Vagy inkább tényleg csak a kivitelezés volt pancser. Ha Prigozsin úgy kezdi, hogy kiad egy politikai nyilatkozatot az okokról és a célokról és nem állítja meg a csapatait, akkor vagy ma már más világ lenne, vagy még tartanának a harcok. Nem úgy tűnt, hogy Putyinnak lett volna ereje katonai erővel leverni a puccsot. Rendőrök meg nemzeti gárda ugyan nem állította volna meg a Wagnert. Az ukrán hadsereg színe-javát legyőzték.
Mich
2023. június 27. 10:14
egy kisstílű bűnözőből lett vendéglátósból lett zsoldosvezér..., aki megtévesztette Putyint is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!