Szkíták, mint mi

2023. július 03. 06:45

A kedves vezető is megmondta: a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak.

2023. július 03. 06:45
null
Simon Zoltán
Simon Zoltán
Népszava

„Vajon mi késztet valakit arra, hogy 2023-ban szkíta nemzetiségűnek vallja magát Magyarországon? Ezen az alapon ugyanis akár sumernek, akkádnak, vagy hettitának is tekinthetnénk magunkat; hiszen ha ma élnek közöttünk ezen ókori népek leszármazottai, akkor – a modern genetika állítása szerint – valamennyi ma élő ember a leszármazottjuknak tekinthető. Lehetséges, hogy volt valamilyen szokásuk, tulajdonságuk, amely ma is kitüntetetté teszi őket?

Szkítáknak az ókori források elsősorban a Fekete-tengertől északra, a mai Ukrajna területén élő nomád, minden bizonnyal indoiráni nyelvet beszélő népeket nevezték, akik jó kétezer éve eltűntek a történelem színpadáról. (...)

Bár a perzsák nem tudták legyőzni őket, a szkíták mégis gyengének bizonyulhattak. Hiszen a kedves vezető is megmondta: a gyenge népek elvesznek, az erősek megmaradnak.”

Nyitókép: Szkíta viseletbe öltözött követség a perzsa uralkodó Kr.e. 5. századi perszepoliszi palotájának egy domborművén

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. július 03. 14:36
Marha.
khomeini
2023. július 03. 12:40
micsoda frappáns fordulattal szőtte bele a szövegbe a Patást!
Vakfolt
2023. július 03. 12:30
A négyszögek részhalmaza a trapézok, a trapézoké a téglalapok, a téglalapoké a négyzetek. Vedd úgy hogy a szkíták trapézok, a hunok téglalapok, mi meg négyzetek vagyunk. Nem ugyanaz, csak hasonló. A szkíták egész lovat tettek a sírba, a hunok és magyarok csak részlegesen, de a hunoknak nem voltak keresztes halánttékkorongjaik.
Ghwelimer
2023. július 03. 11:07
A magyar nyelv nem fingár, hanem indogermán és germán nyelv, így a magyar germán. A szkíta volna az illiberális, ahé leszarja az MTA-t és a fingrizmust, így felmentést kér az iskolától etnikai rakuon. A szkíta a bolonda dühor, ahé Baumann Petiket szúr le, vagyis ne csicsológiásan szarják ide az egészet, hanem etnológikusan, vagyis szkíta. A szkíta az illiberális, vagyis ahé leszarja a democsokráciát, annak nem nyelvje az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!