Erős vezetők

2024. március 18. 09:18

Orbán Viktor elbeszélési módja az egyetlen olyan narratíva, amely képes a legmélyebb lényeget is feltárni.

2024. március 18. 09:18
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép:  Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images

„Az teljesen érthető, hogy a világot egyelőre meghatározó, de összeomlóban lévő birodalom vezető személyisége mindent igyekszik megtenni, hogy a birodalom talapzatát jelentő nemzetállam népe számára elbeszélhetővé tegye mindezt, de hogyan és miért játszhat ebben ilyen meghatározó szerepet egy olyan »kelet-európai kisállam« vezetője, mint amilyen Magyarország? 

Az erre a jogos kérdésre adható válasz megrendítő mélységgel mutatja meg azt, hogy egy anyagi és fizikai értelemben vett »kisállam« lelki, erkölcsi, szellemi értelemben messze túlnyúlhat a fizikai dimenziójának határain. Egyszerűen arról van szó, hogy ma az egész Nyugat számára, már legalábbis azok számára, akik szabadulni szeretnének a hamis valóságok ketreceiből, Orbán Viktor elbeszélési módja az egyetlen olyan narratíva, amely képes a legmélyebb lényeget is feltárni.

Tucker Carlson Orbán Viktorral készített százmilliós nézettségű interjúja világossá tette azt is, hogy a »birodalomkiválasztó főhatalom« saját védelme alá helyezte Orbán Viktort és narratíváját, és ez a szimbolikus hatalmi »státusz« minden nyugati vezető számára elérhetetlen. Egyelőre Trump számára is. Ez adta meghívásának alapját, »erős vezető« csak e státusz birtokosa lehet.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­l­á­n­­y­­­o­k­ ­v­á­­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
kerek-a-perec
2024. március 18. 22:27
Ekkora szélhámost mint ez a bogár, a világ ritkán toszik össze az biztos!
vanced
2024. március 18. 13:51
Ti, Mandiner olvasók büszkék vagytok VJánosra, Magyarország Bronzpáncélos grál lovagjára? Tudjátok, akit Orbán Viktor terjesztett fel a pedofilt Magyarország Bronz Érdemkeresztjére. Véletlenül az Orbán család ügyvédje látta el a pedofil védelmét a bíróságon, és sikerült is 22,5 évről 8 évre mérsékelni a büntetését. Hogy, hogy nem, pont erre a Bronz Érdemkeresztre hivatkoztak, mint ENYHÍTŐ KÖRÜLMÉNY! Ha hitetlenkedsz a tényekben akkor itt a MAGYAR KÖZLÖNY, amelyben a felterjesztésről és a felterjesztőről is olvashatsz! https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/a7a54317fc67924c9bd581bada69b27c2b8a2ea2/megtekintes
papamaci57
2024. március 18. 13:01
Laci bácsi! Nem akarok a babérjaira törekedni, de ön szerint az nem furcsa, hogy miközben a Deep State gazdateste egyre jobban eladósodik, a pénz pedig ömlik az arab világba, miközben Európát elárasztják a muszlimok. Lehet, hogy a DS az állomáshelyét a Közel-keletre teszi át? Ennek első lépése volt Izrael állam létrehozása, hogy ott helyben legyen egy irányítóközpont, vagy hadinyelven szólva vezetési pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!